Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojnik špijun

Nepoznati detalji o djelovanju bespilotnih letjelica: financirali su ih Prljavo kazalište, Daleka obala i Zlatni dukati

04.08.2023.
u 19:38

Nakon Domovinskog rata sustavi Bojnik 99 uspješno su korišteni u protupožarnim djelovanjima te za nadzor granica

Komentara 18

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
19:54 04.08.2023.

1995. smo imali ozbiljnije besposadne sustave nego u 2023. kad usporedimo što je tada bilo moguće, a što danas. Vlado, hrvatska vlado nabavite naoružane borbene besposadne sustave za OSRH i HRZ. PZO još čekamo.

DU
Deleted user
20:28 04.08.2023.

Ponosnih devedesetih Hrvatska je bila uz bok Izraelu i SAD-u.Pionir u korištenju takvih sustava. Danas Srbija ima ozbiljne kineske letjelice,cijeli niz domaćih projekata a mi smo se sveli na Orbiter 3, koji smo isprosili od EU. Ovu zemlju vode smušenjaci beskičmenjaci.Lažovi i slijepci. Nije pitanje hoćemo li opet morat u rat - pitanje je samo KAD i s kim od susjeda! Moramo shvatit da Mare Nostrum Croaticum uvijek će bit predmet želja i mokrih snova susjeda.Beča,Pešte,Rima,Sarajeva,Beograda!

DU
Deleted user
21:54 04.08.2023.

@365dias Ti sine ne razlikuješ krsterići projektil od bespilotne letjelice? Dron od rakete duge 6 metara? A repliciraš? Prvi američki bespilotni sustav MQ-1 Predator predstavljen je kad i naš Bojnik.1994.godine.Tad se na prste jedne ruke moglo nabrojat zemlje koje su razvijale takve projekte. Jasno,mi tehnološki i financijski nismo mogli parirat SAD-u ili Izraelu,al bili smo pioniri na tom polju.Izgubljeno je 30 godina kontinuiranog rada,razvoja,zapošljavanja,stjecanja novih znanja. Hrvatska je još početkom dvijetisućitih mogli doć da tehnološke razine Bayraktara - da nije bilo Soroševih" trećesiječnjaša".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije