Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STALNO JOJ ŠALJU POZIVE

Neobičan slučaj u Šibeniku: Žena na sudu ne može dokazati svoj identitet

U Šibeniku započela rekonstrukcija i dogradnja na zgradi Županijskog suda
Dusko Jaramaz/PIXSELL
23.02.2022.
u 19:51

Miri Brajković stižu pozivi sa Općinskog suda u Šibeniku za raspravu o stjecanju nekretnine koju nema

Mira Brajković prošle je godine dovila dva poziva s Općinskog suda u Šibeniku za raspravu u svojstvu svjedoka, na kojoj su se trebale razjasniti "okolnosti stjecanja i posjedovanja nekretnine u Vodicama". Isti poziv dobilo je još petnaestak ljudi koji su upisani kao vlasnici na dvije katastarske čestice, a među njima i Mirin suprug Bore Brajković.

Jedini je problem što gospođa Mira Brajković ne posjeduje nekretninu u Vodicama, a nije ni supruga gospodina Bore. Bore Brajković je iz Nove Gradiške i ona nikada nije čula za njega, piše ŠibenikIn. 

-  Prvi pozivi došli su u ožujku 2019. godine. Otišla sam sa kćeri u pisarnicu Zemljišnoknjižnog odjela da im kažem da je nemam veze s nekretninom u Vodicama. Gospođa na šalteru bila je ljubazna i zapisala da nisam vlasnica nekretnine. Međutim, onda se podigla žena s drugog šaltera, počela vikati i krenula prema nama kao da će nas udariti. Kad smo pobjegle vani, svom snagom je zalupila vratima. Ne mogu vjerovati da se državna službenica može tako ponašati, uopće mi nije jasno zašto je tako reagirala - ispričala je Mira Brajković. 

Ovih dana, kada su joj opet stigli sudski pozivi za isti slučaj nekretnine u Vodicama, gospođa Brajković ne pomišlja otići u pisarnicu, no ne zna kako bi riješila ovaj slučaj. 

OIB i navedena šibenska adresa u pozivima su njezini, no ona ne zna kako se našla u cijeloj priči. 

- Jednostavno, nisam vlasnica nekretnine u Vodicama! Mislila sam da su to na sudu u ovim godinu dana shvatili, ali očito nisu. Stigli su novi pozivi i ja više ne znam što bih. Ja sam bolesna žena koja ostvaruje nekakva prava na temelju svog stanja, a sad će ispasti da imam nekretninu. Još će na kraju i policija doći po mene jer se ne odazivam na sud - kaže Mira Brajković. 

Odgovor o ovom neobičnom slučaju s Općinskog suda u Šibeniku još nije stigao. 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar solinarep
solinarep
20:12 23.02.2022.

Život nudi, ti uzmi.

AN
Anezka
04:22 24.02.2022.

Ma tu je nešto opako sumnjivo..... Ta žena nešto mulja

BR
Brankko
02:22 24.02.2022.

Jedan se čovjek upisao 2018., po zahtjevu iz 2014., kao vlasnik stana na "temelju" kupoprodajnog "otkupnog" ugovora iz 1998. koji je po presudi suda kojemu pripada dotični zemljišnoknjižni odjel (ZKO) iz 2014., proglašen ništavim (postupak je na sudu trajao, da, od 1998.). Uočimo godine. -- Godine 2019., nakon nekoliko stupnjeva postupaka, stan je vraćen u vlasništvo pravim vlasnicima, međutim ZKO odbija upisati te prave vlasnike. Tri puta dobiva presudu vlastitoga suda i odgovarajuće podneske/zahtjeve, i dalje odbija upis. ZKO smilovao se tek 2022., i onda -- upisao je pogrešne podatke o pravim vlasnicima: jedini ispravan podatak (ali ne prepoznaje se nikakva veza sa stanjem!) bio je broj i datum dotične presude, svi ostali podaci upisani su tako da se uopće ne odnose na osobe koje su sada upisane kao vlasnici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije