Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STALNO JOJ ŠALJU POZIVE
Povratak na članak

Neobičan slučaj u Šibeniku: Žena na sudu ne može dokazati svoj identitet

Miri Brajković stižu pozivi sa Općinskog suda u Šibeniku za raspravu o stjecanju nekretnine koju nema

Komentari 6

Avatar solinarep
solinarep
20:12 23.02.2022.

Život nudi, ti uzmi.

VL
AN
Anezka
04:22 24.02.2022.

Ma tu je nešto opako sumnjivo..... Ta žena nešto mulja

VL
BR
Brankko
02:22 24.02.2022.

Jedan se čovjek upisao 2018., po zahtjevu iz 2014., kao vlasnik stana na "temelju" kupoprodajnog "otkupnog" ugovora iz 1998. koji je po presudi suda kojemu pripada dotični zemljišnoknjižni odjel (ZKO) iz 2014., proglašen ništavim (postupak je na sudu trajao, da, od 1998.). Uočimo godine. -- Godine 2019., nakon nekoliko stupnjeva postupaka, stan je vraćen u vlasništvo pravim vlasnicima, međutim ZKO odbija upisati te prave vlasnike. Tri puta dobiva presudu vlastitoga suda i odgovarajuće podneske/zahtjeve, i dalje odbija upis. ZKO smilovao se tek 2022., i onda -- upisao je pogrešne podatke o pravim vlasnicima: jedini ispravan podatak (ali ne prepoznaje se nikakva veza sa stanjem!) bio je broj i datum dotične presude, svi ostali podaci upisani su tako da se uopće ne odnose na osobe koje su sada upisane kao vlasnici!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.