Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjednički stožer

Nema euforije u Kukuriku koaliciji, čeka ih težak posao

sdp, zoran milanović (1)
Slavko Midžor/PIXSELL
05.12.2011.
u 02:34

Mladi SDP-a pobjedu su proslavili u zagrebačkom klubu Gjuri gdje im se pridružio i budući premijer Milanović

U pobjedničkom stožeru Kukuriku koalicije, u prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu, unatoč uvjerljivoj pobjedi na izborima nije bilo velike euforije.

Oni koji pamte izbore od prije četiri godine kažu da je tada u SDP-ovu izbornom stožeru bio puno bolji tulum, više euforije i emocija. Razloge suzdržanosti neki komentiraju činjenicom da euforiju nije dozvolio novi premijer Zoran Milanović, kojeg čeka težak posao, dok drugi analitičari kažu da su tek sinoć članovi Kukuriku koalicije shvatili da su prije četiri godine izgubili izbore zahvaljujući tome što su bili rascjepkani. Da su i tada, kao za ove izbore, izišli kao koalicija, nekadašnji premijer i sadašnji pritvorenik Remetinca dr. Ivo Sanader, čiji su branitelji simpatizeri Kukuriku koalicije, ne bi imao priliku sastaviti Vladu.

Čuli smo u pobjedničkom stožeru da su te matematike danas svjesni mnogi.

Iza pola noći za govornicu je u pobjedničkom stožeru praćen burnim pljeskom izišao novi premijer Zoran Milanović.

Posljednji stigao Čačić

Inače, Milanović je u stožer stigao skoro sat i pol prije obraćanja. Ušao je na sporedna vrata, a među uzvanicima i članovima Kukuriku koalicije u dvorani se pojavio negdje oko 11.30 sati kada je bio pozdravljen pljeskom.

Čelnici svih ostalih stranaka koje čine pobjedničku koaliciju došli su u izborni stožer puno prije Milanovića, a među posljednjima je bio budući potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

U pobjedničkom stožeru slušao se i govor bivše premijerke Jadranke Kosor, čije je obraćanje pušteno s velikih zvučnika u dvorani. Mnogi SDP-ovci okupili su se oko televizora očekujući hoće li bivša premijerka napokon priznati poraz i čestitati svome nasljedniku Zoranu Milanoviću. Njezin govor prošao je bez ikakvih reakcija, ali kada se na televiziji pojavio Vladimir Šeks, mogli su se u stožeru Kukuriku koalicije čuti zvižduci i podsmijeh. Pobjednici su bili zadovoljni činjenicom što je Kosor priznala poraz, ali su očekivali da će čestitati pobjedniku.

Cijelu večer u Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu bila je opuštena atmosfera. Dvorana u prizemlju bila je prepuna svih koji su prošle noći htjeli biti uz pobjednike, a među prvim čestitarima pojavili su se bivši predsjednik Stipe Mesić, nekadašnji vlasnik luksuznih dubrovačkih hotela Goran Štrok, odvjetnički dvojac Ive Sanadera Jadranka Sloković i Čedo Prodanović te njihov kolega Anto Nobilo. Bio je tu i Josip Manolić, koji je dolazeći u izborni stožer Kukuriku koalicije još u ranim večernjim satima novinarima rekao kako je on uvijek uz pobjednike. Svoju privrženost pobjednicima nisu skrivali ni ostali gosti. Bili su tu i brojni drugi uglednici iz javnog života, uglavnom ljudi koji po svojoj političkoj orijentaciji pripadaju politici koju zagovara Kukuriku koalicija.

Bez rastrošnosti

Pobjednička koalicija izazvala je veliku pozornost javnosti pa je u njihovu stožeru bilo više od 300 novinara iz svih hrvatskih redakcija, a među njima je bilo čak i 80 novinara iz susjednih zemalja i Europe. Press centar koji je bio smješten u podrumu Muzeja suvremen umjetnosti bio je pretijesan za sve koji su se javljali iz izbornog stožera nove hrvatske vlasti.

Ako je suditi po priređenom domjenku, nova vlast koju će činiti pobjednička koalicija neće biti rastrošna. Gostima i novinarima služili su se kanapei s hladnim narescima te crno i bijelo vino, kao i sokovi iz plastičnih boca. Organizacija stožera u Muzeju umjetnosti, mogli smo čuti, Kukuriku koaliciju stajat će samo 150 tisuća kuna. Tijekom večeri predstavnici svih stranaka koje čine pobjedničku koaliciju ni jednog trena nisu podlegli euforiji i emocijama pa su njihove izjave bile umjerene i nagovještavale su da su svjesni stanja u kojem se nalazi zemlja. Na trenutke se činilo, sudeći po televizijskom prijenosu iz gubitničkog stožera, da je više emocija i pjesme bilo kod gubitnika nego dobitnika ovih izbora. Ipak, članovi pobjedničke koalicije svoju uvjerljivu pobjedu slavit će dugo u noć. Mladi SDP-a pobjedu su proslavili u zagrebačkom klubu Gjuri gdje im se pridružio i budući premijer Milanović.

Komentara 21

DU
Deleted user
12:36 05.12.2011.

Slažem se sa vesnom pusić !! Živio MMF !!!

Č7
čvor2.76
07:28 05.12.2011.

Naravno da nema euforije kada su svjesni da dolaze na zgarište koje su HDZ-jci ostavili. Moramo biti svjesni da nas šekaju još teža vremena .

V4
Vladimir12-4
12:35 05.12.2011.

Nevidljivi, ribnik Ka jos nisi shvatil da je gotovo? Copy / past man, zavrsio si posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije