Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički izbori

Nedjeljko Babić: Pokradenih 400 milijardi kuna možemo vratiti u zemlju za nekoliko dana

Nedjeljko Babić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
09.12.2019.
u 09:39

Nema naprijed dok se pljačka ne sankcionira i dok se oduzeto ne vrati u državno vlasništvo, jasan je Babić

Među glavnim točkama izbornog programa prvog čovjeka Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca jest borba protiv korupcije i revizija privatizacije.

Predsjednički kandidat, predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljko Babić, izložit će svoj program na današnjoj konferenciji za novinare, a za Večernji list jutros otkriva neke od najvažnijih naglasaka.

VIDEO Večernjakovi novinari najavljuju predsjedničke izbore:

– U mom programu, koji smo nazvali ''Četiri puta četiri'', među glavnim su točkama borba protiv korupcije i revizija privatizacije do 1990. S privatnih računa u inozemstvu želim vratiti 400 milijardi pokradenih kuna. To nije neizvedivo. Štoviše, može se napraviti praktički u nekoliko dana, a tim novcem možemo kreirati 400.000 radnih mjesta i očistiti dio duga. Sve te prodane tvornice bile su u vlasništvu naroda i narodu to treba i vratiti. Nema naprijed dok se pljačka ne sankcionira i dok se oduzeto ne vrati u državno vlasništvo – jasan je Babić koji kaže da utrku od 10.000 metara kreće od starta, za razliku od nekolicine kandidata s medijskom prednošću koji su, kako kaže, već na 8000 metara. – Mediji su na neki način odredili favorite još prije nekoliko mjeseci, ali to ne znači da bi oni predsjedničke obaveze obavljali išta bolje od nas drugih.

To ga ne demotivira, a već gleda i prema parlamentarnim izborima.

– Da, za parlamentarne izbore pripremam se praktički već četiri godine. Imamo parlamentarnu demokraciju u kojoj se ne zna tko pije, a tko plaća. Sabor nam se pretvorio u balkansku krčmu. Zalažem se, inače, za polupredsjednički sustav u kojem se zna tko je najodgovornija osoba u državi. Nije bez veze da ga Rusija, SAD i, recimo, Francuska imaju. Mi pak, popularno rečeno,  imamo predsjednika države s ovlastima fikusa, a predsjednik Vlade sluša umjetnu tvorevinu EU koja nam donosi više štete nego koristi – kazao nam je Babić uoči konferencije za vinare i poručio da za njega nema razlike između HDZ-a i SDP-a te da je dosta podjela na lijeve i desne, ustaše i partizane.

Video: Predsjednički kandidat Nedjeljko Babić predstavio program

Inače, Nedjeljko Babić porijeklom je iz Klanjca. Rođen je 1968., a Hrvatsku stranku svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca s oko 23.000 članova je utemeljio je 2016. Prije toga bio je član HDZ-a. Za predsjedničku kandidaturu predao je 14.000 potpisa, a za sebe voli reći da je čovjek iz naroda.

– Radimo na tome da se približimo narodu i da napokon narod ima svog predstavnika, a ne da svi govore kako su predstavnici naroda – riječi su N. Babića.

Video: Predsjednički kandidati

Komentara 42

Avatar gunner12345
gunner12345
09:59 09.12.2019.

inače je čovjek u pravu svaki krimos poput mamića ima off shore račune i tamo miljune, samo ako to sve daš na sudove to nikad neće završiti...

GE
generacija57
11:01 09.12.2019.

Gdje su novci od prodaje stanova?

Avatar gunner12345
gunner12345
10:21 09.12.2019.

najgore od svega je što ljudi znaju da je adeze opljačkao, uništio, pokrao i raselio hrvatsku ali i dalje glasaju za njih, a protiv naroda se ne smije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije