Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznadprosječno toplo

Neće biti snijega, ali ni oluja: Danas djelomice sunčano, do Božića samo slabe oborine

Zagreb: Zima počela, snijeg samo na božićnim dekoracijama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.12.2023.
u 09:35

U utorak u gorskim krajevima uz više oblaka mjestimice će pasti i malo kiše

Početak produljenog vikenda obilježit će djelomice sunčano vrijeme u unutrašnjosti, a uz prolazno više oblaka mjestimice će pasti i malo kiše, uglavnom na istoku zemlje. Na Jadranu će danas prevladavati sunčano vrijeme. 

Vjetar će biti slab i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, na jugu zemlje jugo. Najviša dnevna temperatura na kopnu bit će od 9 do 14, a na Jadranu uglavnom od 12 do 17 °C, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Naime, za danas nije upaljen Meteoalarm niti za jedno područje zemlje. 

Blagdani će ove godine biti iznadprosječno topli. Slabih oborina do Božića će biti samo ponegdje, a od blagdana sv. Stjepana na Jadranu i uz njega vjerojatno češće.

VEZANI ČLANCI:

"Za vrijeme blagdana u unutrašnjosti djelomice sunčano te iznadprosječno toplo s dnevnom temperaturom zraka uglavnom od 11 do 15 °C. U utorak u gorskim krajevima uz više oblaka mjestimice će pasti i malo kiše. Puhat će umjeren, u gorju povremeno i jak južni i jugozapadni vjetar", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a te dodao: 

"Na Jadranu djelomice sunčano, pa i sunčanije. U utorak na sjevernom dijelu uz povećanu naoblaku ponegdje će pasti i malo kiše. Puhat će većinom umjereno jugo, na sjevernom dijelu jugozapadni vjetar".

Foto: DHMZ

Da će iznadprosječno toplo vrijeme nastaviti, potvrdio je u studiju Večernjeg TV-a i meteorolog Zoran Vakula. Minusi će, kako je istaknuo, biti rijetki, a većinom će čak i izostati.

"Vjerojatnost za snježne pahuljice vrlo je mala. Možda ovim sjeverozapadnim vjetrovima dođe u Podravinu i Slavoniju malo, ali zanemarivo", kazao je Vakula. Također, istaknuo je kako se produženi vikend ne očekuju jaki vjetrovi ili oluje.

VIDEO Vakula o vremenu za Božić: 'Razmjerno toplo, a vjerojatnost snježnih pahulja je vrlo mala'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije