Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINA d.d.

Ne vjeruju vlasniku R. Ježiću, traže restrukturiranje

Robert Ježić
Arhiv VL
25.10.2011.
u 16:06

Ako se u roku od sedam dana za radnike ne pronađe prihvatljivo rješenje, najavljuju sindikalne akcije i pokretanje stečaja

Zbog računa koji su blokirali vjerovnici i nemogućnosti nabave sirovina u Dina Petrokemiji zaustavljena je kompletna proizvodnja, a sve su aktivnosti svedene na održavanje sigurnosti pogona u kojima se nalaze opasne kemikalije i otrovi. Od 345 radnika 216 ih je na prisilnom čekanju, no većina se odazvala skupu zaposlenika na kojem se čulo da vlasniku Robertu Ježiću više ne vjeruju i smatraju ga jedinim odgovornim za nastalo stanje za što Ježić prebacuje krivnju na Ministarstvo gospodarstva. .

Radnicima je neshvatljivo da im vlasnik ne da raditi i da se ponaša, čulo se na skupu radnika, kao da je on u štrajku prema vlastitoj firmi. Još uvijek ne vjeruju na koju je razinu pala tvrtka sa 95-postotnim izvozom i gotovo završenim razvojnim ciklusom u koji je uloženo sto milijuna eura.

Jednoglasno su prihvaćeni zaključci Radničkog vijeća te će se Ministarstvu gospodarstva uputiti zahtjev da u ulozi moderatora što prije omogući provedbu koncepta restrukturiranja koji su vjerovnici već prihvatili i na taj način osigura nastavak proizvodnje i opstanak Dina Petrokemije. Usto, od vlasnika očekuju da u roku od sedam dana Ministarstvo gospodarstva potpiše sve potrebne dokumente koji bi zadovoljili vjerovnike i omogućili vlasničko restrukturiranje. Ako se u roku od sedam dana ne pronađe za radnike prihvatljivo rješenje, najavljuju sindikalne akcije u dogovorenoj koordinaciji sindikata Diokija i Dine te pokretanje stečaja.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:38 25.10.2011.

ježiću...lako je krasti, ali teško stvarati kad sam ja htio kupiti dioki, nisu mi dali, jer su cijenu i šticung od 150-200 eur dijelili onaj iz core medije, ježić, sanader i ostala ekipa govorimo o cijeni po toni....a tona jeje samo bilo oko 150.000 na godinu tridesetica se fino čistila svake godine....a još i razlika u cijeniiiiii ohohoho...koliki je lap tu bio....plin je bio badava..... čistilo se tu i do 100 mil eura na godinu, a svi šute o tome !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije