Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLATKIH ŠESNAEST

Najavljen program 16. festivala dobrih emocija - Špancirfesta

spancirfest
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
11.07.2014.
u 11:30

Jedinstveni spoj glazbe, kulture, umjetnosti i uličnog performansa s puno dobrih emocija

Od 22. do 31. kolovoza na ulicama i trgovima varaždinske gradske povijesne jezgre održat će se šesnaesti po redu festival dobrih emocija, popularni Špancirfest.

Bogat glazbeni program

Organizatori iz Turističke zajednice grada Varaždina (TZGVZ) jučer su predstavili i kompletan program festivala koji će se održati na tri pozornice i ulici kao četvrtoj pozornici. Kao što je već poznato, glavne zvijezde ovogodišnjeg Špancirfesta su kultni njujorški bend Blondie, slavni Stereo MC’s i hrvatski fenomen - violončelistički duo 2Cellos koji će nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici Stari grad.

No, festivalski i glazbeni program nije jedino što Špancirfest čini posebnim.

- Posebnost Špancirfesta je to da je namijenjen svima, a sve ukuse nije ponekad lako zadovoljiti. No, mi to nekako uspijevamo i doživjeli smo šesnaesto pubertetsko izdanje festivala - kazala je jučer predstavljajući program direktorica TZGVZ Branka Tropp.

Podsjetila je kako je ugledni “The New York Times”, Varaždin uvrstio među 52 mjesta koja se moraju posjetiti u 2014. godini, kao i da je britanski turistički vodič “Rough Guides” Špancirfest stavio na popis najboljih festivala.

- Zato si iz godine u godinu postavljamo i sve veće standarde - kazala je Branka Tropp te najavila kako će Grad tijekom festivala biti ponovno ukrašen cipelama, ali i kako će novo ruho dobiti kućice za izlagače i štandovi. Osim toga, u Parku kreative u Habdelićevoj ulici uz postojeće će osvanuti i jedno potpuno novo dječje igralište od recikliranih materijala.

Na isto se mjesto vraćaju i dječje predstave i kreativne radionice na kojima će djeca nakon predstava izrađivati igračke.- Novost je da na Korzu ove godine neće biti pozornice, no glavni gradski trg bit će i dalje mjesto na kojem će izvođači izvoditi koncerte i to od otkačenog izdanja Soulfingersa do jedinstvenog European Symbolic Orchestra - kažu organizatori koji tvrde da će ulični program biti kvalitetniji nego ikad.

- Na ulicama i trgovima Varaždina nastupit će vodeći svjetski performeri, umjetnici te profesionalne skupine novog teatra, a uz njih ćemo ugostiti i prvi međunarodni susret verglaša iz pet zemalja - najavili su jučer organizatori.

Prostor za umjetnike

Uz Korzo, Stari grad i ulični program, tu je naravno i stilski veoma raznolika pozornica na Trgu Miljenka Stančića. Tamo će nastupiti zbor Viva Vox, legendarni Lačni Franc, Rade Šerbedžija i njegov Zapadni kolodvor i drugi.

Osim glazbenika, performera i kulturnjaka na Špancirfestu će se u Uskoj ulici ponovno predstavljati i umjetnici. Prednost pri dobivanju mjesta ove godine dana je mladim, svježim snagama s lokalnog područja, a organizatori kažu kako na taj način žele dati svoj doprinos razvoju lokalne kreativne industrije. Organizatori i ove godine očekuju oko 200.000 posjetitelja na Špancirfestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije