Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAKETA ZLATNA KUNA

Nagrada Ivančici, iako su im plaće na razini minimalca

zlatna kuna
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
07.02.2014.
u 11:00

Priznanje za rad dobio je i varaždinski posrnuli div Varteks, koji je u predstečaju proslavio 95. godišnjicu rada

- Svaka nagrada je veliko priznanje, no nažalost moram reći da se borimo kako održali naš nivo zaposlenosti, kako bi ostvarili rast i povećali naš plasman na tržištu - iskrena je bila direktorica ivanečke tvrtke Ivančica, Nada Zver, jučer uoči dodjele Plaketa Zlatna kuna u varaždinskoj Županijskoj komori.

Očuvati radna mjesta

Inače, Ivančica je najveći domaći proizvođač obuće i izvozno orijentirana kompanija (preko 70 posto proizvoda ide im u izvoz), a od Županijske komore nagrađeni su kao najuspješnije srednje trgovačko društvo u Varaždisnkoj županiji u 2013. godini. Zapošljavanju oko 700 ljudi.

- Prosječna plaća u tvrtci je oko 3000 kuna, što je razina minimalca kakva je i drugdje u našoj branši - kazala je Nada Zver, istaknuvši kako im je sada ipak najbitnije očuvati radna mjesta.

Plaketu za najuspješnije trgovačko društvo dobio je Termoplin na čelu s Ivanom Topolnjakom, dok je kao najuspješnije malo trgovačko društvo proglašena tvrtka We-kr iz Donje Višnjice.

- Prošlu godinu obilježili su razni gospodarski problemi i nesigurnost - kazao je Topolnjak.Smatra kako je velik problem za gospodarstvenike zakonodavni okvir koji se prečesto mijenja.

Osim Zlatnih kuna, jučer su u varaždinskoj Županijskoj komori dodijeljena i posebna priznanja.Član Uprave Calzedonia grupe, Dubravko Hoić, dobio je tako priznanje za poseban doprinos razvitku gospodarstva Varaždinske županije.

Osigurao ulaganja

Podsjetimo, u poslovnoj zoni Jalžabet pored Varaždina, Calzedonia je na 250 tisuća četvornih metara izgradila distributivni centar u koji je uloženo oko 100 milijuna eura. Svi se slažu da tog ulaganja, kao ni drugih ulaganja Calzedonie u Hrvatskoj, ne bi bilo da nije bilo Dubravka Hoića.

- Mogli bi reći da je Dubravko Hoić direktno odgovoran za otvaranje oko 5.000 radnih mjesta u Varaždinskoj županiji. Iako mnogi govore kako u tekstilnoj branši “nema kruha”, ovaj primjer pokazuje kako to nije točno samo treba znati raditi - kazao je predsjednik varaždinske Županijske komore, Čedomil Cesarac, prije nego je Hoiću uručio priznanje.

Priznanje za rad dobio je i varaždinski posrnuli div Varteks, koji je u predstečaju proslavio 95. godišnjicu rada. Optimistični Cesarec ipak ga je uzeo kao primjer uspjeha i vitalnosti varaždinskog gospodarstva.

Uz Varteks, priznanja za dugogodišnji rad dobile su varaždinske tvrtke Hidroing, i Colas, lepoglavski Holcim, ludbreška Oprema-strojevi i seljačko gospodarstvo Držaić iz Lepoglave.

Komentara 1

M6
miro 62
09:48 12.02.2014.

Svaka čast dobitnicima priznanja za rezultate u poslovanju Ivančici ,Termoplinu,Calcedoniji i ostalima . Svi oni su to zaslužili.Ali dati nagradu Varteksu, koji je u 2013.godini izgubio gotovo svu imovinu,ostvario novi gubitak u poslovanju sigurno više od 50 miliona kuna-a rezultate još ne žele objaviti.Pripremaju otkaze za još 500 radnika i zatvaraju pogone u Bednji i Ludbregu.I HGK nagrađuje takvu Upravu koja je već davno trebala dobiti izgon iz Varteksa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije