Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENZIJE ZBOG MOTIVA

Načelnik Darde o darovanim bilježnicama: 'Ako nekome nešto ne odgovara, neka vrati'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL//Facebook
1/3
07.09.2021.
u 15:40

Nakon što su brojni mediji prenijeli fotografiju i poruku koju je na Facebooku objavila sestra školarke, njezina objava ubrzo više nije bila dostupna jer ju je netko prijavio za govor mržnje

Dio mještana Općine Darda smatra da su bilježnice koje su njihova djeca dobila početkom ove školske godine neprikladne, a cijelu je situaciju komentirao i načelnik. 

Općina Darda, na čijem je čelu u više mandata načelnik Anto Vukoje (HDZ), potrošila je oko 150 tisuća kuna kako bi više od 460 školaraca dobilo radne bilježnice, kutije s radnim materijalima, likovne mape, bilježnice i školski pribor za novu školsku godinu. Takvu praksu imaju već nekoliko godina jer žele pomoći, kako navode, velikom broju svojih mještana koji su u teškoj financijskoj situaciji, pišu 24sata

Donacija je dijelu mještana postala sporna nakon što su vidjeli bilježnicu na čijim se koricama nalazi vojnik te natpis "Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili, nemamo ništa s tim". Fotografiju bilježnice objavila je ranije na Facebooku sestra jedne 12-godišnje školarke. Ona je izrazila svoje nezadovoljstvo, a podršku su joj pružili brojni istomišljenici. 

Načelnik općine Darda Anto Vukoje takve komentare smatra nepotrebnim dizanjem tenzija

Foto: Facebook Leo Nicolier

- Ako nekome nešto ne odgovara, neka vrati. Bilježnice su kupovane od dobavljača u kompletu, bez ciljane namjere. Naslovnice imaju različite motive. Do sada nismo dobili nikakav prigovor na podijeljeni materijal - kazao je načelnik.

Kako navode iz škole, nitko od djece ili roditelja nije ništa od dobivenog vratio niti izrazio nezadovoljstvo zbog bilježnica.

Nakon što su brojni mediji prenijeli fotografiju i poruku koju je na Facebooku objavila sestra školarke, njezina objava ubrzo više nije bila dostupna. Kako je navela za Vijesti.hr, ona ju nije obrisala, nego ju je netko prijavio za govor mržnje pa je Facebook uklonio njezin sadržaj s profila. 

Ključne riječi

Komentara 49

BR
BrigitaM
15:56 07.09.2021.

Eh, da je Ceca, Meca i druge opajdare, nebi nikome smetalo. Još bi se i dva puta cijepili, samo da dobiju takve korice.

JB
JOKI_BROKI
16:05 07.09.2021.

Naka pati koga smeta.

Avatar Apsalar
Apsalar
16:17 07.09.2021.

Kom smeta Hrvatska država, njena zastava i njena vojska, molim lijepo, put pod poljoprivredno prometalo i ćao đaci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije