Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost u osječko-baranjskoj županiji

Načelnik Baričević: Najbolji smo u otkrivanju počinitelja u Hrvatskoj

milan baričević
Foto: Davor Javorović/Pixsell
25.01.2016.
u 14:31

Tri osobe ubijene su prošle godine, a bilo je sedam pokušaja ubojstava.

 Čak 35 osoba izgubilo je život lani na osječko-baranjskim cestama, što je za 22 više nego u 2014., kada ih je poginulo 13. Zbog te brojke najviše žale u ovoj policijskoj upravi, gdje su stanje sigurnosti u godini za nama ocijenili povoljnim.

– Zabilježili smo 6924 kaznena djela, što je 331 manje nego godinu ranije. Razriješili smo ih 87,5 posto, po čemu smo najbolji u Hrvatskoj – pohvalio se načelnik Milan Baričević (na fotografiji). Približno 70,1 milijun kuna iznosi šteta od tih kaznenih djela. Razbojništava se zbilo 34. Lopovi su “odradili” i 753 teške krađe i 406 krađa, a policija je uhvatila njih 56, odnosno 58 posto.

– Teško da ćemo ikada imati sterilnu situaciju da odmah nađemo sve počinitelje. No, ukupan broj kaznenih djela smanjen je za 4,6 posto, a razriješenost je 0,2 posto veća – zadovoljan je. Upravo zbog krađa i provala pobunili su se ovih dana stanovnici osječkog naselja Retfala, najavljujući kako će sami ogranizirati ophodnje. U strahu, ugrađuju kamere sa senzorima pokreta. Policija, pak, navodi kako stanje s krađama, kao i razbojništvima, nije zabrinjavajuće.

Spomenimo i da su tri osobe ubijene prošle godine, a bilo je sedam pokušaja ubojstava. 

>> Glavaš: Rusak me podsjetila na Sabu

Komentara 2

SO
Somelier
15:33 25.01.2016.

Kada ste tako dobri daj molim vas skoknite do Splita i otkrij te nam tko je na Hajdukovom travnjaku nacrtao "svastiku"

OB
Objektivno...
17:12 25.01.2016.

Otkrijte tko je na Općinskom sudu za vrijeme godišnjih odmora koreksirao naredbe u spisu Pr-30/10 pa se onda hvalite... Jel to bila "vrijedna" jedna sudska savjetnica za koju je Ministarstvo pravosuđa utvrdilo da se petljala gdje joj nije mjesto ili netko iz P-kancela? Što se tiče koreksiranja zapisnika na Županijskom sudu, jako sam zadovoljan kako se stvar lijepo razvija/komplicira za gospođu čiji spisi se nalaze po parkovima obližnjih gradova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije