Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZELE STRANKU

Može li Vesna Pusić obuzdati svoje prijateljice?

anka mrak taritaš,andrea zlatar violić
Patrik Macek/PIXSELL
08.05.2013.
u 15:45

Tri su se ministrice, usput i dobre prijateljice, jedna za drugom našle u središtu manje ili veće afere

Silaskom Radimira Čačića s političke pozornice, HNS su preuzele žene – ministrice Vesna Pusić, Andrea Zlatar Violić i Anka Mrak Taritaš. Iako su mnogi očekivali da će se Čačićevim odlaskom smanjiti medijski pritisak na preostale HNS-ove članove Vlade, tri su se ministrice, usput i dobre prijateljice, jedna za drugom našle u središtu manje ili veće afere.

Mrak Taritaš zbog supruga koji je preko navodno namještenog natječaja zaposlen u državnoj tvrtki Plinacro. Njen je suprug morao dati otkaz u Plinacru iako je tamo zaposlen prije negoli je Anka Mrak Taritaš postala ministrica graditeljstva.

U manjoj neprilici našla se i ministrica vanjskih i europskih poslova jer će se imovinom njena supruga pozabaviti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Pusić je u svojoj imovinskoj kartici, naime, zaboravila navesti da je njen suprug Jurgis Oniunas suvlasnik i nekoliko tvrtki kćeri u inozemstvu.

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić najprije je prijavljena Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa jer je Kulturno vijeće, koje je ona imenovala, dvotjedniku Zarez – u kojemu je prije imala vlasnički udio – dodijelilo 600 tisuća kuna. Sada se pak ministrica kulture našla u vrlo nezgodnoj poziciji jer je bivša državna tajnica u Ministarstvu kulture Nina Obuljen optužila Martinu Borovac Pečarević za plagijat. Problem je što je ministrica Zlatar Violić bila mentorica Borovac Pečarević na njenu doktorskom radu koji je navodno djelomično prepisan, ali i to što ju je ministrica zaposlila u Ministarstvu kulture.

>> Z. Violić posao dala suradnicima koji su je štitili u Zarezu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije