Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, Večernji

Molim vas, pomozite - djeca su bolesna, a isključit će nam struju

\'17.05.2011., Koprivnica - Za VL Podravinu i Bilogoru - Ibame Mahmuti zivi sa dvoje djece sa posebnim potrebama i suprugom u selu Drnje pored Koprivnice u trosnom stanu. Mjesecno imaju oko 750 kuna z
Marijan Sušenj/PIXSELL
27.05.2011.
u 12:02

Nakon što plate kredit za osnovno uređenje trošnog stana i školovanje djece, obitelji ostaje 700 kuna. Igbale bi prihvatila bilo kakav posao

- Očajna sam i nemam drugog izlaza nego obratiti se dobrim ljudima za pomoć. Živim skromno u neuglednom stanu sa suprugom i dvoje maloljetne djece od 700 kuna mjesečno, a sada nam prijeti isključenje struje, kroz suze priča Igbale Mahmuti iz Drnja nedaleko od Koprivnice.

Stan bez zahoda

Iz Albanije se doselila prije 15 godina. Suprug Mustaf, koji je sudjelovao u Domovinskom ratu, prima 2200 kuna mirovine. Od početka im je bilo teško, a kaže da ne bi ni mogla dobiti domovnicu da nije bilo pomoći iz županijske uprave. Obitelj nije imala smještaj, pa im je, priča Igbale, 1998. godine škola u Drnju dala na korištenje trošan stan. U međuvremenu, postali su roditelji dvoje djece. Sin danas ima 14 godina, a kći 11. Oboje su polaznici koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

– Stan je bio u užasnom stanju i u njemu se nije moglo živjeti. Nismo imali ni sanitarni čvor, pa smo morali uzeti kredit da bismo ga barem malo uredili. Lani smo ponovno morali posuditi 4000 kuna da bi djeca mogla ići u školu. Kada namirimo sve kredite, mjesečno nam ostaje 700 kuna od kojih moramo preživjeti. Još od toga kćeri moramo svaki mjesec kupovati nama skupi lijek, jer ima problema s napadima agresije – kaže Igbale.

Povrh svega, obitelji svakog dana strepi i zbog isključenja električne energije, jer su im iz HEP-a poslali opomenu pred isključenje. Dug je 1400 kuna. Igbale pokazuje račune za struju na iznose veće od 300 kuna te velike razlike od više od 1000 kuna. Nije joj jasno kako može imati tako visoke račune, a tvrdi da struju troši skromno, jer koristi samo televizor, bojler, perilicu i hladnjak.

Obitelj se za pomoć obratila ustanovama i udrugama, no odgovora nije bilo.

Traži posao

– Molim dobre ljude da mi pomognu na bilo koji način - novcem, hranom ili odjećom. Osim toga, u Pučkom otvorenom učilištu završila sam tečaj za cvjećarku, ali ne mogu naći nikakav posao, a radila bih bilo što – očajna je Igbale. Broj računa obitelji je 3209154718 u Poštanskoj banci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije