Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoko po predsjedniku

'Moguće je da Putin ima nešto o Trumpu s čim ga drži u šaci'

Donald Trump i James Comey
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL
17.04.2018.
u 22:10

Trump je Comeya ujutro dočekao u stanu, narančasta lica s bijelim polumjesecima ispod očiju od naočala za zaštitu u solariju

“Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo” naziv je jučer objavljene knjige bivšeg direktora FBI-a Jamesa Comeya koja je podigla mnogo prašine tjednima prije objavljivanja. Sada su u javnost izašli i neki dodatni sočni detalji iz odnosa bivšeg šefa FBI-a i američkog predsjednika Donalda Trumpa. Iako u knjizi Comey piše i o svom djetinjstvu i profesionalnoj karijeri, ipak je sve najviše zanimao dio u kojem piše o Trumpu.

Pogotovo kada se već iz najave knjige moglo vidjeti da o svom bivšem nadređenom misli sve najgore.

Sebe stavlja ispred države

Već sam naslov knjige proistekao je, prema Comeyevim riječima, iz bizarne konverzacije koju je vodio s Trumpom u Bijeloj kući neposredno nakon njegove inauguracije u siječnju 2017. godine.

– Zatražio je moju osobnu lojalnost kao direktora FBI-a. Pa ja bih trebao biti lojalan američkom narodu i instituciji – rekao je Comey.

Donald Trump i James Comey
1/10

Inače, Comey je u svojoj knjizi opisao i susret u Trumpovu neboderu gdje ga je predsjednik dočekao “narančasta lica s bijelim polumjesecima ispod očiju koji su očito bili tragovi naočala koje se koriste kao zaštita u solariju. Na glavi je imao tek napravljenu frizuru, a kosa koja je stajala začešljana tada je izgledala kao da je sva njegova. I da je ima puno”.

– Pitao sam se u koliko se sati ujutro mora ustati i koliko mu vremena treba da se tako uredi – piše Comey.

Osim o nemoralnosti američkog predsjednika, pri čemu je istaknuo kako je Trump “moralno nesposoban da bude predsjednik SAD-a” te kao čelnik čini ogromnu štetu institucionalnim i kulturnim normama, pisao je i o tome kako govori o ženama i tretira ih kao “komad mesa” te ga opisao kao osobu koja konstantno laže o velikim i malim stvarima.Osim toga, u knjizi često navodi da se američki predsjednik ponaša i djeluje kao mafijaški boss što je, navodi Comey, u nekoliko navrata osjetio i na svojoj koži.

– Kada je pokrenuta rasprava i istraga o umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore, Trumpa nije uopće zanimao sadržaj, tijek i istinitost procesa, njemu je bilo važno samo kako će se to odraziti na njegovu političku popularnost – piše Comey.

- Moram priznati kako je moguće da ruski predsjednik Vladimir Putin ima neke materijale s kojima Trumpa drži u šaci. Nisam mislio da ću takvo što misliti kada je američki predsjednik u pitanju, ali u ovom slučaju mislim - kazao je Comey očito aludirajući na epizodu kada se Trump branio od optužbi za druženje s prostitutkama u Moskvi 2013. tijekom izbora za Miss Universe, pri čemu su uključeni navodno urinirali jedni po drugima.

Prostitutke u Moskvi

– Ja sam mizofob (patološki strah od zaraze bakterijama ili virusima), nema šanse da bih bio u istoj prostoriji s osobama koje mokre jedne po drugima – kazao je Trump u svojoj obrani.

No Comey se samo sarkastično narugao kako “zamišlja predsjednički apartman u moskovskom Ritz-Carltonu u nadi da je bio dovoljno velik da drži predsjednika na dovoljnoj udaljenosti od navedenih aktivnosti”.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Donald Trump i James Comey
1/12

Komentara 35

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:11 17.04.2018.

Notorni lazljivac i obamin I hillaryn (citaj sorosev) poltron. Stopirao I lazirao istragu o dogadjajima u Bengaziju i aferi s javnim serverom I hillarynim e-mailovima, izmislio Ruske hackere i uplitanje Rusije u izbore, radio sve moguce (kao I Obama) na rusenju demokracije I slobode u USA. Jedino ostaje nada da ce uskoro us obamu, hillary I sorosa uskoro pred sudom odgovarati za nedjela, I da ce predsjednik uspjeti ponistiti sva zla koja je ovaj trojac pocinio

GV
golub Vaso
22:51 17.04.2018.

Soroš plaća VL piše

PB
Propali branitelj
22:44 17.04.2018.

Erudita!!!ne znam ni ko si ni ciji si i za koga si????...ovo sto cu ti napisati dobro upamti...ovo sto si vidijela u siriji je samo uvertira za ono sto sljedi ...ne daj boze da rusiju tako isprovociraju na eu teritoriju...onda ces vidijeti sto su rusi a to bi se moglo desiti za vrijeme svijetskog prvenstva...onda bi mogli vidijeti rusku primitivnu tehnologiju...naspram americke tehnologije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije