Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CINKAROŠ I LAŽAC

Trump odgovorio na Comeyevu knjigu: On je "lažljiva propalica"

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
13.04.2018.
u 15:55

Trump je otpustio Comeya u svibnju 2017.,  što je vodilo otvaranju posebne istrage ministarstva pravosuđa o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u 2016.

Američki predsjednik Donald Trump napao je Jamesa Comeya u petak objavivši na Twitteru da je bivši direktor FBI-ja "dokazani CINKAROŠ & LAŽAC" i da bi "trebao pred sudom" odgovarati za odavanje tajni.

Trumpov komentar reakcija je na objavu ulomaka iz nove knjige Jamesa Comeya koja se od utorka treba prodavati, a u njoj bivši prvi čovjek savezne federalne policije opisuje predsjednika Donalda Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika.

"Doslovce svi u Washingtonu smatrali su da on treba biti otpušten zbog užasnog posla koji je odradio - i na kraju je i otpušten. On je pustio u javnost informaciju POD OZNAKOM TAJNOSTI i zbog toga treba sudski odgovarati. POD PRISEGOM je lagao Kongresu", napisao je predsjednik Trump u ranojutarnjem twitu. 

Trump je otpustio Comeya u svibnju 2017.,  što je vodilo otvaranju posebne istrage ministarstva pravosuđa o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u 2016.

"On je slabić i lažljiva propalica i bio je, kao što je vrijeme i pokazalo, užasan direktor FBI-ja. Način na koji je vodio slučaj HillaryClinton i događaje vezane uz to, pamtit će se kao jedan od najgorih 'fušeraja' u povijesti. Bila mi je velika čast što sam otpustio Jamesa Comeya", nastavio je Trump na Twitteru u petak.

U knjizi "Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo", Comey donosi poražavajuću sliku predsjednika za kojega kaže da "nije sklon istini", da ga "pokreće ego" i da "traži osobnu lojalnost".

To je prvi opsežan uvid u niz Comeyevih sastanaka s Trumpom otkako je prošle godine svjedočio u Kongresu.

Među ostalim stvarima Comey piše da je Trump iskoristio sastanak s njime kako bi opovrgnuo nepotvrđene navode da je koristio usluge prostitutki u Moskvi 2013.

Optužbe, uključujući onu da su snimili Trumpovo druženje s prostitutkama, iznio je britanski obavještajac Christopher Steele, ali one nikada nisu bile potvrđene.

Comeyeva knjiga prvi put donosi informaciju da je Trump raspravljao o tim optužbama.

Prema bivšem šefu FBI-a, predsjednik je "snažno nijekao optužbe, pitajući, retorički pretpostavljam, izgleda li kao muškarac kojem trebaju prostitutke".

Trump je zatim nekoliko mjeseci radio na tome da pridobije Comeyevu odanost. Kada ga je prvi put, a zbilo se to na večeri u Bijeloj kući, zatražio da mu bude odan, Comey je odgovorio šutnjom, otkrio je u svojoj knjizi. 

Komentara 9

ZA
Zagy154
16:19 13.04.2018.

ima li ikoja slika na kojoj Trump izgleda normalan

Avatar Zagor 74
Zagor 74
17:31 13.04.2018.

Cijeli svijet je lažljiv i kriv, samo je naš veliki Trump vjerodostojan! Jer raketa mu je pametna, gumb velik, bomba prava, i zato ga svi pravi Hrvati obožavaju! E, i vara ženu, višekratno, pa mu ne pada na pamet nešto kao IK! Tato je svaki domoljub na njegovoj strani!

Avatar Foton
Foton
21:55 13.04.2018.

Trump ima rijecnik 7 godisnjeg razrednog siledzije. A i mozak mu je tu negdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije