Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga uzbunila duhove

Bivši šef FBI-a: Trump se drži kao šef mafije

14.04.2018.
u 19:33

Predsjednik je egoistični lažac, kaže smijenjeni James Comey.

Sljedeći tjedan američki predsjednik Donald Trump dobit će prilično jak udarac na američkoj političkoj sceni. Nekadašnji direktor FBI-a James Comey, kojega je Trump prije 11 mjeseci smijenio, objavit će knjigu “Viša lojalnost: istina, laži i vodstvo”.

A slika kojom Comney portretira Trumpa sve je samo ne blistava.

Kako navodi, Trump je čovjek koji nije sklon istini, kojega pokreće velik ego i koji traži osobnu lojalnost. “Prvi sam se put s njim susreo kada je već pobijedio na izborima, no još nije preuzeo dužnost u Bijeloj kući.

Posjetio sam ga u Trump Toweru kako bih ga obavijestio o dosjeu o njegovim vezama s Rusijom koji je prikupio britanski špijun Christopher Steele.

1/15

U razgovoru me je već počeo vrbovati. Pokušao je od mene napraviti “amica nostra”, našeg prijatelja, pripadnika uskog kruga, člana obitelji na kojega se može računati i koji daje punu lojalnost”, piše Comney opisujući svoj susret s Trumpom.

Sličan pristup nastavljen je i neposredno nakon Trumpove inauguracije. Na večeri koju je u siječnju 2017. organizirao u Bijeloj kući, Trump je od Comeya zatražio lojalnost i apsolutnu odanost.

“Izgledalo je kao da sam mafijaš početnik koji prolazi inicijaciju u Cosa Nostri.

Trump je tada igrao ulogu mafijaškog bossa, propitujući me imam li ‘ono što treba da budem muškarac’”, kaže Comney u knjizi koju je američka administracija već nazvala hrpom laži i poluinformacija, iako sama knjiga još nije ni došla u knjižare.

Kako nekadašnji direktor FBI-a tvrdi, nije reagirao na te zahtjeve već je Trumpa obavijestio o tijeku istrage. Trump je posebno bio zainteresiran za tvrdnje da je 2013. pozivao prostitutke u svoju hotelsku sobu tijekom posjeta Moskvi.

“Rekao mi je da je mizofob, da se užasava klica i da ne bi pozvao žene da oko njega uriniraju, jer se tvrdilo da je zahtijevao od prostitutki ‘zlatni tuš’”, kaže Comney.

Unatoč svim zahtjevima za lojalnost, FBI nije obustavljao istragu, a upravo je to razlog smjenjivanja Comneya s čela FBI-a.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
20:37 14.04.2018.

Evo Trump je uspio na par sati odgoditi napade duboke drzave na sebe bombardirajuci Sirju. Cim se prasina u Siriji slegla duboka drzava nastavlja kampanju.

Avatar anti azovac
anti azovac
19:38 14.04.2018.

„Agresija SAD protiv Sirije je pokušaj da se spreči istraga o hemijskom napadu u Siriji i u potpunoj je suprotnosti sa naporima da se pobedi terorizam u zemlji“, navodi Generalštab.

Avatar anti azovac
anti azovac
19:39 14.04.2018.

Ruski Generalštab saopštio je da su sirijske protivvazdušne snage oborile 71 krstareću raketu zapadne koalicije. ---- Kako se navodi, obaranje zapadnih raketa pokazalo je da su sirijske snage izuzetno obučene. --- „Agresija SAD protiv Sirije je pokušaj da se spreči istraga o hemijskom napadu u Siriji i u potpunoj je suprotnosti sa naporima da se pobedi terorizam u zemlji“, navodi Generalštab.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije