Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
197 poslovnica

Modni lanac zatvara sve trgovine u Njemačkoj, oko 1200 zaposlenika ostaje bez posla

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
03.06.2022.
u 09:39

Odluka o zatvaranju tolikog broja bila je iznenađenje s obzirom na to da se ranije spominjalo zatvaranje oko 79 poslovnica

Poznati modni lanac Orsay za nekoliko će tjedana zatvoriti sve svoje poslovnice u Njemačkoj. Već krajem 2021. godine, naime, iz tvrtke je potvrđeno da se nalaze u krizi te da planiraju poduzeti takve mjere, prenosi Fenix magazin

Orsay od 1. srpnja raskida ugovore o najmu 197 podružnica. Odluka o zatvaranju tolikog broja bila je iznenađenje s obzirom na to da se ranije spominjalo zatvaranje oko 79 poslovnica. 

Sve podružnice Orsaya zatvorit će se krajem lipnja, a bez posla će ostati oko 1200 zaposlenika.

Još nije poznato tko će preuzeti trgovine Orsaya, no modni lanac nije jedini trgovac koji se našao u problemima. Naime, sve se više trgovina u Njemačkoj zatvara, a to najbolje opisuje težinu situacije.

VIDEO Cijene goriva od idućeg tjedna drastično rastu: Prosječan tank benzina bit će gotovo 100 eura

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
09:50 03.06.2022.

pa to su već napravili u rusiji, a nama prodali priču da je to zbog solidarnosti sa ukrajincima. model proizvodnje odjeće u siromašnim zemljama i prodavanju na bogatom zapadu, uz strahovite profite se ispuhao. bangladeš digne minimalac za 5 dolara mjesečno, i odu velike modne kuće dalje, k još većoj sirotinji. pa što ne šivaju na zapadu, nije li zapadni radnik kvalitetniji, produktivniji, bolje obrazovan..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije