Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljevica

Mission Croatia od 1997. u "Forticu" dovela oko 400 volontera

david arthur slinn,fortica (1)
Foto: Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
1/6
26.06.2012.
u 23:16

Veleposlanik David Arthur Slinn za volontiranje svojih sunarodnjaka u Hrvatskoj imao je samo riječi hvale

Hvala vam za važan posao kojega obavljate na poboljšanju uvjeta boravka korisnika usluga ovoga centra. Takvim radom činite izvanrednu stvar izvan svoje zemlje i svojeg mjesta, usto mijenjate i sebe na bolje, te dobivate priliku da se \"otkrijete\", rekao je veleposlanik Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj, njegova ekscelencija David Arthur Slinn obraćajući se skupini 36 studenata i profesora sveučilišta Anglia Ruskin University iz Chelmsforda na kraju njihova dvotjedna boravka na volontiranju u Centru za rehabilitaciju Fortica u Kraljevici.

Riječ je o projektu Mission Croatia (Misija Hrvatska) što se u kontinuitetu uvijek posljednja dva tjedna lipnja provodi od 1997. godine. U nj se od tada uključilo oko 400 volontera, studenata i profesora, a prema riječima koordinatorice projekta Jan Hancock, zajednički boravak toliko mladih u Kraljevici okrunjen je i sklapanjem nekoliko brakova. Ponosno je istaknula kako će se uskoro roditi i prva beba Misije Hrvatske u Velikoj Britaniji.

Devetnaestogodišnja studentica Gemma nije otkrila je li u Hrvatskoj našla ljubav života, ali je prepuna dojmova rekla da je Hrvatska lijepa zemlja, a Hrvati ugodni ljudi.

Osim u Fortici, podijeljeni u manje skupine volonteri iz Velike Britanije boravili su i u Centrima za rehabilitaciju Filip Jakov u Filipu Jakovu i Stančić u Dugom Selu, te Domu za djecu Izvor u Selcu. Neki su radili s korisnicima tih ustanova, neki pak na uređenju prostorija, no svi su stekli iskustvo za koje su uvjereni da im je već promijenilo život. Na tome su im zahvalile ravnateljica i predsjednica Upravnog vijeća Fortice, Ankica Šajbić - Šukunda i Vesna Đujić, a pozdrav na kraju sada već prijatelja jasno nije bio zbogom nego doviđenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije