Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanovićeva isprika

Mirela Holy: Čula sam se sa šefom, bio je jako zadovoljan aktualcem

\'19.11.2009., Zagreb, Hrvatska - Hrvatski Sabor, Aktualni sat, ministiri pri Vladi Republike Hrvatske odgovaraju na pitanja Saborskih zastupnika. Mirela Holy.  Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Robert Anić/PIXSELL
23.09.2010.
u 20:38

Samo Milanović zna što je mislio komentarom "možda smo malo pretjerali", kaže Željka Antunović

Iako su svi aktualci u Saboru više-manje zanimljivi, jučerašnji je nadmašio sva očekivanja. Hrvatski građani doživjeli su da se Zoran Milanović, šef najjače oporbene stranke, SDP-a, ispričava vladajućim hadezeovcima zbog komentara svoje kolegice, zastupnice SDP-a Mirele Holy, koja je premijerki Jadranki Kosor poručila da će za zatvaranje poglavlja o pravosuđu u pregovorima s Europskom unijom trebati zatvoriti polovicu njezine vlade.

Nije to bila isprika?!

– Možda smo malo pretjerali, smirivao je Milanović uzrujane hadezeovce poslije stanke koju su ovi pak vjerojatno zatražili više zato što je predsjedajući Luka Bebić odbio dati opomenu žestokoj Mireli Holy. I dok se javnost pita što je Milanoviću trebalo da smiruje uzrujane hadezeovce, zastupnica Mirela Holy u svemu ne vidi ništa sporno te je uvjerena kako se njezin šef nije svojim istupom namjerava ograditi od njezine izjave.

– Dapače, čuli smo se jučer navečer nakon svega i Zoran je bio jako zadovoljan cijelim aktualcem. Mi smo još na Klubu zastupnika dogovorili cijelu strategiju. Sadržaj pitanja bio je poznat kao i mogući komentari na odgovore. Zbog toga Zoranov govor nisam shvatila kao prigovor meni ili ispriku HDZ-u već kao njegov način da bude maksimalno korektan i da zadrži razinu komunikacije koja ne ide ispod pojasa,  kaže Mirela Holy.

Dodaje kako je on ipak predsjednik stranke i na tom mjestu ima drukčiju odgovornost od zastupnika. Ni SDP-ov Zvonimir Mršić ne smatra da se predsjednik Zoran Milanović ispričavao hadezeovcima u svom govoru već da je reagirao na najispravniji mogući način u trenutku kada je situacija kulminirala.

Žešće nakon stanke

– Takvom reakcijom Zorana Milanovića zapravo su otvorena vrata za sva ostala pitanja koja smo imali pripremljena za aktualac i koja su zapravo bila još žešća. Da on nije tako reagirao, možda bi hadezeovci odlučili napustiti aktualac i tako od žestoke rasprave poslije stanke ne bi bilo ništa, obrazlaže Mršić. Zanimljivo, neki od najiskusnijih esdepeovaca poput Željke Antunović i Antuna Vujića istup stranačkog šefa nisu željeli komentirati.

– Samo Milanović zna što je mislio tim komentarom, ne bih se o tome izjašnjavala, kratko je i jetko rekla Željka Antunović.

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar Aristarh
Aristarh
20:56 23.09.2010.

HDZ jeste loš ali ovaj SDP je još lošiji. SDP je pametniji kad šuti. Ovako sami sebi prave štetu i ruše prednost koju im donosi HDZ sa svojim slabostima. Bivši komunisti. Uvijek su pričali bez veze pa i sada.

OB
-obrisani-
20:59 23.09.2010.

Ma jednostavno gube strpljenje jer ne mogu dobiti fotelje i Vladu sastaviti. Zato i ovako frustrirajuće izjave od njih dolaze. Ali iskreno, ne treba ih žaliti. Mediji su Milanoviću poklonili izbore na dlanu. Pa je zeznuo stvar.

PO
power123
21:35 23.09.2010.

Koja vještica od žene....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije