Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio resor EU

Mimica o funkciji povjerenika: To je priznanje za dosadašnji rad

neven mimica na plitvicama (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
26.04.2013.
u 11:50

Moja kandidatura za tu važnu europsku funkciju ispunjava me osjećajima priznanja i odgovornosti - tvrdi Mimica.

Nakon što je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso objavio kako će Neven Mimica postati povjerenik Europske unije za zaštitu potrošača, priopćenjem se oglasio i potpredsjednik Vlade.

- Početak postupka imenovanja povjerenika Europske komisije iz Hrvatske još jednom nas podsjeća koliko smo blizu ulaska u punopravno članstvo Europske unije. Moja kandidatura za tu važnu europsku funkciju ispunjava me osjećajima priznanja i odgovornosti – priznanja za dosadašnji rad i doprinos europskoj Hrvatskoj i odgovornosti za uspjeh projekta bolje i snažnije zajedničke nam Europe. Uz to, činjenica da se radi o prvom povjereniku iz Republike Hrvatske nosi sa sobom dodatni emotivni značaj - priopćio je Mimica te dodao:

- Resor zaštite potrošača, koji će predsjednik Europske komisije dodijeliti povjereniku iz Hrvatske, posebno je važan za dovršetak posla na uređenju jedinstvenoga tržišta Europske unije, koje treba djelovati na korist i u interesu svakoga građanina i potrošača. Nakon, nadam se, uspješnoga potvrđivanja u institucijama Europske unije, sa zadovoljstvom ću s administracijom Europske komisije, zemljama članicama i Europskim parlamentom raditi na ugrađivanju politike zaštite potrošača u sve relevantne nacionalne i europske politike - zaključuje Mimica.

>>Barroso: Neven Mimica bit će moj povjerenik za zaštitu potrošača

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije