Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nema talačke krize'

Miljenić: Hrvatska neće ostati ni bez jednog eura zbog ovog zakona

Orsat Miljenić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
16.09.2013.
u 19:55

– Zakon će biti na Vladi ovaj četvrtak, u Sabor ga šaljemo po hitnoj proceduri i bit će izglasan na ovoj sjednici, ali će stupiti na snagu 15. srpnja – jasan je bio Miljenić.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić gostujući u Dnevniku HTV-a rekao je da sve što su imali reći Europskoj komisiji o ukidanju vremenskog ograničenja u Europskom uhidbenom nalogu već su napisali u pismima Europskoj komisiji.

– Oni imaju svoj stav, a mi imamo svoj. Smatramo neutemeljenom bilo kakvu najavu sankcija. Građani neće ostati ni bez jednog eura zbog ovog zakona – rekao je ministar Orsat Miljenić te ponovio kako svoj optimizam Vlada temelji na činjenici da traže jednaki pristup i tretman kao što imaju i druge države EU.

"Ne nalazimo se u talačkoj krizi"

– Ni jedna država koja je napravila istu stvar nije dobila sankcije – tvrdi Miljenić te dodaje da su nakon konzultacija s Komisijom u srpnju o prijevodu pravne stečevine EU odmah kazali da će promijeniti zakon. – I mi ga mijenjamo u rokovima koje smo postavili – kazao je Miljenić te dodao kako su nekim državama trebale tri ili četiri godine, a jednoj čak 10 godina da bi se uskladila.

– Zašto bi onda naših 10 mjeseci za promjenu predstavljao problem? Ne znam zašto najavljuju sankcije, ako su nekima tolerirali 10 godina – rekao je Miljenić i dodao da se zbog najave sankcija ne nalazimo u "talačkoj krizi". Najavio je kako neće odustati od toga da novi zakon, u kojem će biti skinuto vremensko ograničenje, stupi na snagu 15. srpnja 2014. godine.

– Zakon će biti na Vladi ovaj četvrtak, u Sabor ga šaljemo po hitnoj proceduri i bit će izglasan na ovoj sjednici, ali će stupiti na snagu 15. srpnja – jasan je bio Miljenić i dodao kako se svaka država ima pravo boriti za svoje stavove i da će zakon promijeniti u roku.

>>Milanović na vijest o sankcijama napustio prezentaciju obrazovanja

>>Reding: Borila sam se za Hrvatsku, ali sada ste izigrali naše povjerenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije