Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.08.2016. u 08:01

Misli li predsjednik SDP-a da Tihomir Jakovina nije uteg
, neka ga zadrži

Nakon što je SDP poprilično podcijenio značaj promjena koje su zahvatile HDZ dolaskom Andreja Plenkovića, podsmjeh je zamijenila zabrinutost. Zoran Milanović u predizborno ljeto krenuo je opušteno, a kada je vrag odnio šalu, a samopouzdanje birača HDZ-a poraslo, Milanović je shvatio da se preračunao i proglasio mobilizaciju. I navodno svima u stranci “preporučio” da zaborave godišnje odmore. Da bi spasio što se dade spasiti, šef SDP-a mora prvo sanirati štetu koju je uglavnom sam i prouzročio.

Najveći su mu problem izborne liste, koje – zbog prirode Narodne koalicije i načina na koji je Milanović uspio sazidati široku koaliciju – moraju zadovoljiti sve trgovačke aspekte takvog saveza. Partneri su namireni, ali je za birače ostala stara “garderoba” iz prošle sezone, što ponudu lijeve koalicije čini nedovoljno uzbudljivom za “potrošače”. Da se Milanović ili netko u SDP-u ipak prenuo, dokaz je i odstupanje Tihomira Jakovine s izborne liste.

– Ne želim biti prepreka svojoj stranci i Narodnoj koaliciji na putu prema pobjedi na rujanskim izborima – zbori sad Jakovina. Pokušaj je to kontrole štete, no problem je što Milanović nije reagirao na vrijeme, nego tek kada su se neki u stranci pobunili zbog Jakovine i kada je dan prije osvanula naslovnica Večernjeg lista s porukom prenesenom iz SDP-ove baze: “Nije smio ostaviti Jakovinu”. Bivši ministar poljoprivrede postao je tako glavni uteg Milanoviću, no on ga je uporno ostavljao u igri.

Loš izbor s obzirom na to da u javnosti smatraju da je Jakovina služio interesima velikih, a ne malih poljoprivrednika i uz kojega se veže afera s potpisivanjem milijunskih bonusa u Hrvatskim šumama. Bez obzira na to je li javnost tu u pravu, činjenica jest da je nevoljeni Jakovina poput gromobrana obilato privlačio medijske i munje biračke baze.

I kad su se već svi pitali čime je to Jakovina zadužio svog šefa da ga ovaj ne miče, “gromobran” je puknuo. Treba li sada Jambo izaći na naslovnici da Milanović shvati da s lista mora maknuti i uteg teške kategorije, HSS-ova Jamba?     

>> Jakovina se povukao s liste Narodne koalicije

Komentara 1

Avatar TAJSAM
TAJSAM
02:17 04.08.2016.

Nešto se taj Milanović često preračuna kao onda kad je mislio da je zemlja bliže nego što je pa skočio sa policijskog vozila kao frajer a dočekao ga je beton. Pa evo izgleda opet takav slučaj. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije