Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SDP-u nezadovoljni listama

Zabrinuti u stranci: Milanović još nema recept ni za Plenkovića ni za Petrova

narodna koalicija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
02.08.2016.
u 13:30

Jasne strategije nema, a nakon zadnje ankete, koja je pokazala da su se SDP i HDZ opet izjednačili, u stranci je zavladala mala panika.

Iako službena kampanja još nije ni započela, u SDP-u tinja nezadovoljstvo. Sve više istaknutih članova, doduše neslužbeno, kritizira vodstvo zbog, kako kažu, nepostojanja jasne izborne strategije. Uoči prošlih parlamentarnih izbora, kažu, u svakom trenutku znalo se tko što mora raditi. Za sve su, kažu, imali rokove, jasno zacrtane ciljeve, znalo se zašto se nešto predstavlja, a sada je situacija potpuno drukčija.

Nerad može koštati

– Početak je kolovoza, a ne radi se gotovo ništa. Strah me da bi nas taj nerad mogao skupo stajati. Nakon pada Vlade svi smo mislili da će nam vlast samo pasti u krilo, ali sada je jasno da to ne ide baš tako. Ako odmah ne promijenimo strategiju, odnosno ne smislimo je, neće biti dobro – kaže naš sugovornik.

I naš drugi izvor iz SDP-a, koji je i sam član uskog izbornog tima, kaže kako jasne strategije nema i kako je nakon zadnje ankete, koja je pokazala da su se SDP i HDZ opet izjednačili, u stranci zavladala mala panika. Što će pokazati nova anketa koja bi trebala dati i odgovor na to kako je javnost reagirala na Narodnu koaliciju, tek će se vidjeti, no neki u SDP-u već sada kažu kako bi im se lako moglo dogoditi da HSS, od kojeg se puno očekivalo, i ne bude toliki dobitak. Odnosno da će im donijeti ili malo ili, kažu, ništa.

Mnogi su u SDP-u nezadovoljni i sastavom izbornih lista. Pogotovo time što je na njima trebao ostati i bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Svi naši sugovornici drže da za njega na listi ne bi smjelo biti mjesta nakon afere s bonusima i kako se biračima time šalje potpuno kriva poruka. Na kraju je sam Jakovina objavio da se povlači s liste Narodne koalicije. 

– Drugi je problem i što se s listama prerano izašlo u javnost. Tako smo si samo otvorili bokove i dali protivnicima municije da lupaju po nama iduća dva tjedna i što se tiče Jakovine, ali i HSS-ovca Stipe Gabrića Jamba koji je na listi u 10. izbornoj jedinici – kaže naš sugovornik.

Udarno krajem kolovoza

Neki u SDP-u drže i kako još nemaju najbolji recept za novog šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, ali ni za Most koji se do sada, kažu, pogrešno štedjelo dok se nije shvatilo da nakon izbora sigurno idu s HDZ-om.

U vodstvu SDP-a pak poručuju kako mjesta za paniku nema i da sve konce drže u rukama. Čekalo se, kažu, sa službenim predstavljanjem programa i pravi rad po terenu je pred njima. Kako neslužbeno doznajemo, jučer je održan i sastanak na razini cijele koalicije na kojem je dogovorena dinamika predstavljanja programa i tko će biti govornici na skupovima. Navodno se kreće u četvrtak iz Pule gdje bi program trebao predstaviti Peđa Grbin, a potom će uslijediti i predstavljanja programa u Županji, Varaždinu, Rijeci, Trogiru, Bjelovaru, Dubrovniku...

– Pesimistima u stranci najlakše je kritizirati kako se ništa ne radi. Niti je nastupila panika niti se ne zna tko što treba raditi. Vremena ima sasvim dovoljno, tek smo predstavili program i prava kampanja tek kreće od sredine kolovoza, a potpuno će se zahuktati krajem mjeseca – kaže naš sugovornik iz vodstva stranke koji je uvjeren da će SDP na izborima uspjeti ostvariti svoj cilj, a to je po jedan mandat više u svakoj izbornoj jedinici. 

>> Veći uteg SDP-u od Milanovića jedino su bivši ministri s lista

Komentara 4

DU
Deleted user
16:37 02.08.2016.

Narodno/Lopovska kolaicija na čelu sa Milanovićem,Vrdoljakom,Beljkom ,Mesićem i Jambom je u slobodnom padu u duboku provaliju!

BK
branko-kockica
16:52 02.08.2016.

Milanović ni ne treba ništa ni raditi, sav posao za jugoslovensku narodnu koaliciju im može odraditi Krešo Beljak zvani Pajser. Lep, mlad, odlučan, stamen, moderan, brz na jeziku, brz na šarafcigeru, jači od svake konkurencije, jači od svake brave, a ujedno tiši od svakog auto alarma....

DU
Deleted user
16:49 02.08.2016.

U SDP-u panika, navodno će se na debatu moći pristupiti s položenim psiho testom i potvrdom o odsutnosti narkotika u organizmu! Baš grdo, i tak iznenada, ali eto izgleda da stariji vodnik O'Repić radi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije