Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Uredu predsjednika

Milanović primio admirala Roba Bauera, predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović primio je u posjet admirala Roba Bauera, predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.05.2022.
u 13:06

Predsjednik Milanović razgovarao je danas i s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj i Grada Sinja

Predsjednik Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika admirala Roba Bauera, predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj i Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Na sastanku se, kako je priopćeno iz Ureda predsjednika, razgovaralo o sigurnosnoj situaciji u svijetu i, prije svega, Europi u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu, kao i o poziciji i strategiji NATO-a budući da se rat događa uz istočne granice Saveza. 

Na sastanku su bili i savjetnica za odnose s javnošću i strateško komuniciranje Eleonora Russel, bojnik Mark Brouwer i pobočnik admirala bojnik Vincent Cordier.

Uz Milanovića bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, direktor Glavnog stožera OS RH general bojnik Ivica Olujić, zamjenik Vojnog predstavnika Republike Hrvatske pri NATO-u brigadir Emilio Turina te savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Predsjednika Republike kontraadmiral Predrag Stipanović.

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović primio je u posjet admirala Roba Bauera, predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a
1/6

Predsjednik Milanović razgovarao je danas i s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj i Grada Sinja koje ga je upoznalo s pripremama za ovogodišnju Sinjsku alku, priopćio je Ured predsjednika.

Predstavnici Viteškog alkarskog društva su zahvalili predsjedniku Milanoviću na pokroviteljstvu nad 307. Sinjskom alkom te ga upoznali s pripremama za održavanje ovogodišnjeg alkarskog natjecanja koje će se održati 7. kolovoza u Sinju.

Sastanak s Predsjednikom Republike iskoristili su i da ga pozovu na Sinjsku alku.

Informirali su ga o svojim planovima internacionalizacije ove tradicionalne sinjske manifestacije za što su dobili i podršku Predsjednika Republike. Viteško alkarsko društvo, rečeno je, već razgovara o suradnji sa sličnim društvima iz Italije, Grčke i Švicarske.

Osim predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukića, na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su alkarski vojvoda Mario Šušnjara, tajnik Ivan Nasić, alajčauš Ivica Filipović Grčić, član Upravnog odbora Mladen Vučković, član Časničkog suda Tomislav Župić te gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj.

VIDEO Preuzimanje helikoptera Black Hawk kojem su nazočili Milanović i Banožić

Milanović je jučer, podsjetimo, sudjelovao na preuzimanju helikoptera UH-60M Black Hawk, donacije Sjedinjenih Američkih Država Republici Hrvatskoj, u vojarni "Pukovnik Marko Živković“. Obratio se medijima te, između ostalog, govorio o Jensu Stoltenbergu, glavnom tajniku NATO-a, s kojim je u utorak telefonski razgovarao. 

- Glavni tajnik nije osoba koja odnosi odluke, on ih provodi u okvirima svojih ovlasti. Vidite ga često za govornicom, to je njegov zadatak. Da sluša Amerikance, nema tu ništa loše, Amerikani su glavni. On je iz Norveške, ja sam iz Hrvatske. To je moj platni razred, ja se borim za svoje. On misli da to ne bi trebalo povezivati, ali kad Turska povezuje onda to nije problem - kazao je te dodao kako je razgovor bio prijateljski jer se poznaju 20 godina. 

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
11:26 26.05.2022.

Milanović će primiti admirala Roba Bauera, predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a i navodno je kao instant prava rvatina za skidanje gaca i slusanje uputa spreman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije