Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će dobiti zvjezdicu?

Michelin opet u Hrvatskoj: Inspektori tajno obilaze restorane

Monte
13.10.2017.
u 21:42

Na popisu Michelinovih inspektora, uz “Monte” i tridesetak restorana s njihovom preporukom, nalaze se i neki novi objekti.

Sve vezano uz Michelinove inspekcije obavijeno je velom tajnosti pa je prva zvjezdica nekom hrvatskom restoranu, ona iz veljače rovinjskom “Monteu”, bila iznenađenje.

U tajnosti protječe i najnoviji posjet Michelinovih inspektora Hrvatskoj. Čak ni rijetki uključeni u priču s hrvatske strane ne znaju jesu li Francuzi već obavili sve zbog čega su došli ili su tek pri kraju i još uvijek u Hrvatskoj. Kakav će pak biti ishod ovog posjeta, može li se još neki restoran nadati zvjezdici, hoće li se lista od tridesetak lokala koji su dobili Michelinovu preporuku u prvom navratu skratiti ili možda i produljiti, pitanja su na koja vjerojatno još koji mjesec nećemo dobiti odgovor. Budući da su zvjezdica “Monteu” i preporuke ostalima stigle u veljači, sličan se tajming očekuje i sada.

Monte
1/8

Odlična sezona

Službene potvrde nema, ali pretpostavlja se da se na popisu Michelinovih inspektora, uz “Monte” i tridesetak restorana s njihovom preporukom, nalaze i neki novi objekti. Tim više što se u prvom valu na tom popisu nije našao nijedan restoran, recimo, s Kvarnera ili splitskog područja, gdje zasigurno ima vrhunskih restorana. Direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević otkriva kako je predstavnicima Michelina predložio da, mimo “Montea” i desetak istarskih restorana koji su u veljači dobili preporuku, u Istri obiđu još deset restorana i šest konoba.

– Ali, naravno, ne znamo koje su na kraju restorane izabrali za obilazak ni jesu li uvažili našu preporuku – kaže čelnik TZ-a Istre, . Ni u rovinjskom “Monteu”, koji je Michelinova zvjezdica uvela u visoko društvo oko dvije tisuće restorana diljem svijeta, ne znaju je li ih i kada u posljednje vrijeme Michelinova inkognito inspekcija posjetila. Prezadovoljni sezonom, kažu da je turizmu ove godine sve išlo na ruku.

– Sezona je praktički svima bila odlična. Mi smo prvi put zaposlili osobu samo da nam dočekuje goste, a mnoge smo, nažalost, morali i odbiti. Vjerujem da bi sezona bila odlična i bez zvjezdice, a ovako je sve zasigurno bilo još intenzivnije, moćnije – kaže vlasnik “Montea” Danijel Đekić. Kako bilo, rezultati Michelinove inspekcije očekuju se s nestrpljenjem. Poznavatelji gastronomskih prilika u europskim razmjerima kažu pak da Michelin zbog jedne zvjezdice ne bi ni dolazio, da sigurno ozbiljno prate još neke restorane i da vrijedi biti optimist. 

   

Komentara 8

Avatar nula
nula
22:01 13.10.2017.

Michelin ima posebne kriterije za dodjelu zvjezdica. Prvo ih naucite pa se onda javite. To su teski kriteriji, sve podrazumjevaju , ne samo ono sto je u tanjiru. Njihovog "inspektora" nikada necete prepoznati, obicno dolazi sam i nikada prije ga niste vidjeli. A gazdu stavlja u teske neobicne situacije i biljezi njegove reakcije. Vazan je prijem, usluga , WC, cistoca, cak i razmak izmedju stolova, zbog intimnosti razgovora ... Osobno mislim da mi za to jos nismo zreli . Kod nas su jos "menze", ne restorani .

AN
androandro
22:32 13.10.2017.

Hahaha. Sta ce ocenjivati? Gdje u Hrvatskoj ima najbolja pizza?

CI
cinbenik
07:00 14.10.2017.

tamo ce biti ,kada se bude pitao HDZe,za sada su jedino u prihvatljivom dijelu,jer u Istri nikada nije HDZe vladao,Istra Hrani Hrvatsku od 90ih i sigurno je da treba i nesto drugo,osim samo dobre hrane ,najvjerovatni manje domoljublja i mijesanje crkve u politiku.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije