Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik tradicionalno na Valentinovo posjetio Požegu

Mesić: Iz krize ćemo izaći budemo li koristili prave mjere

14.02.2009.
u 14:19

POŽEGA - Već sedmu godinu zaredom, predsjednik Stjepan Mesić danas je u Požegi uz rekordnih 210 bračnih parova, koji su u braku pedeset i više godina, proslavio Valentinovo.

Mehun: Nema ishitrenosti oko ukidanja 2. stupa

Dinko Novoselec, AZ fond: Vlada ne smije zavaravati građane, nismo promašaj

Novcem ljudi koji se vrate u 1. stup Vlada će krpati proračun?

Svoj ću zlatni pir sa suprugom Milkom proslaviti 2011., a povjerenje i tolerancija, recept su duge i skladne bračne zajednice. Drago mi je da sam danas u gradu u kojima je natalitet veći od mortaliteta - istaknuo je predsjednik Mesić.

Na novinarsko pitanje što je supruzi "uzeo" za Valentinovo, odgovorio je u svom stilu: - Jedan mi je prijatelj na to pitanje kazao, uzeo sam joj sto eura jer više nije imala! Prije svečane proslave Valentinova u dvorani starog Vatrogasnog doma, u Gradskoj je vijećnici održan i tradicionalni prijam za roditelje i njihovih četrdesetak novorođenčadi.

- Ako recesija zahvati Europu, zahvati i Hrvatsku. Ako američke banke kašlju, onda i mi imamo upalu pluća. Ne možemo se prepustiti onome što će biti i ovisiti o drugima. Prije ćemo izaći iz krize ako budemo išli s pravim mjerama i koristili iskustva drugih - kaže Mesić.

Na novinarsko pitanje da li Vlada prilično kasni s antirecesijskim mjerama, odgovorio je da se nijedan rat nije brzo završio jer je u njega lako ući, a teško izaći i zbog toga je važno da Vlada ide s pravim mjerama, a ide li, za sada mu je to bilo teško reći jer ministar i odgovorni za financije obećavaju da ćemo na međunarodnom financijskom tržištu doći do kapitala, ali i zaduživanjem u zemlji. Međutim, ako bi se zaduživali u zemlji, onda bi se blokirao kapital koji treba ići u proizvodnju i koji je potreban za nova radna mjesta. Iznenadilo me da je elegantno odbijen prijedlog Ekonomskog instituta, ali se nadam da će o njemu još voditi rasprava - dodaje Mesić.

Predsjednik je odgovorio i na pitanje o smanjivanju broja općina koje žive na teret budžeta, naglasivši da bi sada bilo teško pronaći pravednu i ekonomsku opravdanu rekonstrukciju općina. Oslobađajuću presudu generala Rojsa nije htio komentirati, a za situaciju s drugim mirovinskim stupom jasno je odgovorio: - Ne smiju se tako ishitreno donositi odluke oko mirovinskog stupa. Ljudima se ipak treba pojasniti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije