Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravina i Prigorje

‘Mali sportovi’ uzeli primat ‘velikima’

RK Podravka
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
18.02.2014.
u 10:00

Jedni smatraju da je bilo dosta rukometašica i nogometaša, a drugi, pak, ribolov ne drže pravim sportom

Tatjana Štajduhar iz Športskog ribolovnog kluba Koprivnica nedavno je primila priznanje za najbolju sportašicu grada i županije. Prvakinja Kupa Hrvatske i viceprvakinja svijeta s reprezentacijom Hrvatske uspjesi su kojima je zavrijedila nagrade. Iako se zaista radi o fenomenalnim rezultatima, dijelu sportske javnosti zasmetalo je što je ona na oba izbora bila i jedina nominirana.

Novi pravilnici

Do toga je došlo, poznato je, zato što je prije koji mjesec donesen novi pravilnik o izboru i proglašenju najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa, kako u Koprivnici, tako i u županiji. Usklađen je s istovrsnim pravilnicima Hrvatskog olimpijskog odbora. On govori da je za kategoriju najuspješnijih sportašica i sportaša moguće nominirati one koji imaju postignut mjerljiv osobni rezultat u seniorskoj konkurenciji.

- Zašto je u konkurenciji sportašice bila nominirana samo Tatjana Štajduhar mi ne možemo sa sigurnošću odgovoriti. Smatramo da je to prije pitanje za sportske klubove i županijske saveze - istaknuo je jučer Miroslav Posavec, tajnik ZSU-a grada Koprivnice.

Direktorica RK Podravke Ljerka Vresk, iako je njezina ekipa najbolja i u županiji i u gradu, nije previše zadovoljna novim pravilnikom.

- Ne mogu reći da li je to sve pravedno. Činjenica je da su sportaši iz ekipnih sportova zakinuti zato što moraju imati osobni rezultat, dakle biti proglašen najboljim na nekom natjecanju. Liga prvakinja, prvenstvo i kup Hrvatske ne cijene se dovoljno - istaknula je ona.

Profesionalci i amateri

Na izboru najboljih koprivničkih sportaša Zlatko Blažeković Blek, koji je tom prigodom nagrađen za zaslužnog gradskog sportskog djelatnika, rekao je da pri nagrađivanju najboljih treba odvojiti profesionalne sportaše od amatera.Posavec se čudi toj ideji.

- U Koprivnici djeluju samo dva profesionalna kluba - NK Slaven Belupo i RK Podravka pa nije jasno kako bi se onda održalo proglašenje samo za njih. Koliko smo upoznati niti u sredinama s većim brojem profesionalnih klubova se ne održavaju odvojena proglašenja najuspješnijih sportaša i sportskih ekipa - izjavio je tajnik gradskog ZSU-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije