Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni kredit

Linić: Policija je u HBOR došla zbog slučaja Šegon

Slavko Linić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
23.01.2014.
u 11:36

- Ja ništa ne očekujem, ja sam svoj posao odradio, dao sam vrlo jasne odgovore, a svaka institucija treba dati svoje, rekao je Linić

Ministar Slavko Linić komentirao je prije današnje sjednice Vlade jučerašnji ulazak policije u Hrvatsku banku za obnovu i razvoj.

Pitali smo ga ima li saznanja što kriminalistička policija traži u HBOR-u:

- Rade svoj posao i žele dati odgovor na pitanje je li bilo kriminalnih radnji u slučaju Šegon.

'Ništa ne očekujem'

Upitan kakvu odluku očekuje da će donijeti povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, vezano uz njegovog pomoćnika Šegona.

 - Ja ništa ne očekujem, ja sam svoj posao odradio, dao sam vrlo jasne odgovore, a svaka institucija treba dati svoje, rekao je Linić.

 Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je novinarima da nema ništa više saznanja o istrazi u HBOR-u osim onoga što je čuo i pročitao u medijima

Novinari su Marasa pitali ima li i podršku premijera Milanovića u svemu ovome što radi vezano uz HBOR.

 - Imam podršku premijera uvijek kada se borim za transparentnost i za to da institucije koje dijele državni novac i upravljaju državnim novcem moraju biti transparentne i obavještavati javnost. Naravno da imam podršku premijera, rekao je Maras kojeg smo pitali da li i Slavko Linić ima podršku Milanovića.

Podrška premijera

 - Mislim da se i ministar Linić bori za to. Nas obojica imamo podršku premijera, rekao je Maras. 

Istragu kriminalističke policije u HBOR-u ministar obrane Ranko Ostojić nije htio komentirati jer je rekao kako ministar nikada ne komentira kriminalističke istrage te ih niti naređuje niti zaustavlja.

Podsjetimo, kriminalistička je policija na zahtjev USKOK-a jučer u popodnevnim satima ušla u HBOR, a raspitivali su se o kreditu Branka Šegona, pomoćnika ministra Slavka Linića. HBOR je Šegonovoj tvrtki odobrio 31,4 milijuna kuna kredita. Nadzorni odbor HBOR-a, u kojem sjedi šest ministara, jučer je potvrdio da nema ništa sporno u Šegonovu kreditu.

Danas se očekuje odluka vijeća Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o tome hoće li se protiv Branka Šegona pokrenuti postupak ili ne.

>> Maras: Državni dužnosnici ne bi smjeli dobivati kredite HBOR-a

>> HBOR: Samo je početna kamata bila 3 posto, ukupna je 5,31

Komentara 11

AN
ANM
12:21 23.01.2014.

Sad se vidi koliki amateri su bili HDZ-ovci! Pavić! Centar banka! Crotaia osiguranje! Čačićevih 100 milijuna zastara! ma neda mise dalje nabrajat---

DI
Dijaspora
11:01 23.01.2014.

Linić: Policija je u HBOR došla i zbog slučaja Šegon.......Pa zar nije ministar nad ministrima izjavio da je sve zakonito????

Avatar zabadalo5
zabadalo5
11:23 23.01.2014.

Jos je do jucer bilo 'sve po zakonu'..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije