Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestala disati

Pogledajte improvizaciju liječnika koji su ženi spasili život tijekom leta

Liječnici na letu improvizacijom spasili ženi život
Foto: Facebook
1/5
05.02.2018.
u 18:24

Sve se dogodilo 20 minuta nakon što je avion poletio, a gospođa koja se počela mučiti s disanjem sjedila je pokraj dvojice anesteziologa, Johna Flanagana i Matthewa Stevensona.

Na letu iz Orlanda prema Jamajci događala se prava drama, a putnici su se pokazali kao heroji. 

Starija gospođa je tijekom leta prestala disati, a dvoje putnika spasilo joj je život i to tako da su napravili improvizirani stroj za disanje te su joj pumpali kisik tijekom 45 minuta dok avion nije sletio. Sve se dogodilo 20 minuta nakon što je avion poletio, a gospođa koja se počela mučiti s disanjem sjedila je pokraj dvojice anesteziologa, Johna Flanagana i Matthewa Stevensona

Liječnici na letu improvizacijom spasili ženi život
1/5

Kada se žena srušila, liječnici su odmah skočili u pomoć i načinili improvizirani uređaj od onoga što im je bilo dostupno na letu, piše Mirror. 'Žena pati od bolesti pluća pa kad smo došli na veliku visinu više nije mogla disati. Pitali smo posadu imaju li išta što bi se moglo upotrijebiti kod osoba s respiratornim problemima, no ništa nisu imali', ispričao je dr. Flanagan. 

Dodao je kako su imali maske predviđene za svakog putnika, no to nije tip maski koji bi im poslužio u toj situaciji. Snašli su se s torbom s automatskim napuhavanjem na koju su spojili cijev koju su odrezali s maski za kisik koje se nalaze u stropu zrakoplova i pričvrstili je na jedan od spremnika s kisikom u avionu. 

'U jednom smo trenutku pomislili da neće izdržati, no uspjeli smo i počela je dolaziti k sebi. Izgledala je bolje kako smo se spuštali. Da nismo sletjeli mislim da bi umrla', rekao je Flanagan. Njegova supruga opisala je događaj kao nevjerojatan i zastrašujuć. 'Bila sam dirnuta kada sam vidjela koliko ljudi je mom suprugu i njegovom prijatelju davalo podršku dok su pomagali gospođi. Držali su ih tijekom slijetanja da ne odskližu', izjavila je Flanaganova supruga i dodala da su liječnici bili mirni i da nisu paničarili. 

'Kada smo konačno sletjeli žena se probudila. Bilo je prekrasno svjedočiti kako spašava život. Jako sam ponosna', dodala je. Nakon slijetanja žena je hospitalizirana, a liječnici su dobili veliki pljesak od ostalih putnika, kao i besplatno piće od članova posade u nastavku leta. 

Pogledajte i galeriju: Ovo su najčešći simptomi raka koje ne smijete ignorirati

Liječnici na letu improvizacijom spasili ženi život
1/8
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar varešak
varešak
19:50 05.02.2018.

Imala je sreću da su doktori bili u tom avionu.

GO
goronja
21:01 05.02.2018.

po meni svaki zrakoplov bi trebao imati doktora, sva sreća u toj nesreći su se našla dva anesteziologa u avionu koja su kužila o čem je riječ

MI
mickeyvienna
00:47 06.02.2018.

Ja ovdje nista ne vidim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije