Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGLI GA U ZRAK

Krim ostao bez četvrtine električne energije, miniran dalekovod u Ukrajini

Krim
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
31.12.2015.
u 17:20

Ukrajinska policija u pokrajini Herson na granici s Krimom krivnju je svalila na neidentificirane sabotere

Krim je izgubio najmanje četvrtinu električne energije pošto su ukrajinske vlasti obustavile isporuku tog energenta, priopćili su danas dužnosnici tog poluotoka koji je Rusija anektirala u ožujku 2014.

Ukrajinska policija u pokrajini Herson na granici s Krimom krivnju je svalila na neidentificirane sabotere koji su u zrak digli dalekovod.  Ukrajinska elektroprivreda Ukrenergo je priopćila da će dalekovod popraviti do kraja dana.

Taj prekid isporuke električne struje poklopio se s istekom ugovora o opskrbi energijom između spomenute kompanije i Krima i ne zna se kada bi se trebao potpisati novi ugovor.

To je pitanje političke prirode, ističe agencija Reuters i podsjeća da je ruski ministar energetike Aleksandar Novak kazao da Kijev inzistira da se u budućim ugovorima Krim mora nazivati "teritorij Ukrajine", na što će Moskva teško pristati.

Prije aneksije, Krim je 70 posto električne energije dobivao od ostatka zemlje, to jest Ukrajine.

>> Ukrajina obustavila dopremu robe Krimu

>> Krim proglasio izvanredno stanje, odjeknula eksplozija i prekinuta opskrba strujom iz Ukrajine

Komentara 14

AA
aabbcc
22:27 31.12.2015.

Neki pametan narod, misle da su ruski pa ruse svoje dalekovode u Ukrajini

Avatar superhik74
superhik74
20:14 31.12.2015.

Jos par sati djeli Ukrajinsku pucisticku kliku od bankrota jer u ponoca istjece 10 dnevni "grace period" rok za dozvoljeno zakasnjenje placanja duga od 3 milijarde Eura Rusiji. Neka samo ruse vlastitu zemlju, jedan dan ce im sinut pamet u glavu da bi im bankrotiranima mozda dobro doslo nesto novaca od izvoza te elektricne energije. Ekonomsko stanje Ukrajine je na nivou Africkih banana tvorevina, radi politickih gluposti su izgubili svoje najvece trziste, uskoro ce izgubiti I tranzitni prihod od plina kada ih se zaobidje tako da slijedi nova migracijska kriza prema EU.

SA
SANTOS
00:53 01.01.2016.

izgleda da je tačno da će 3ww zaista početi u Ukrajini.Ne mogu fašističke klike mirne pa to ti je.Pametni ljudi greše dva puta a genetski poremećene osobe više puta.Izgleda da će biti još samo jednom,po treći put i nema više.Odosmo svi zbog šačice fašista u bubašvabe.A fašisti ko fašisti i kad budu mutirali u bubašvabe opet će sanjati o ratu.geni,geni ko ih izmisli.....Toliko o pobednicima u 3ww.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije