Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan grada

Kosor u Pleternici uputila želje za skori izlazak iz krize

Kosor Pleternica
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/3
06.12.2010.
u 15:40

- Moj vam je savjet da učite, to će biti ponajprije za vaše dobro jer će vam stečeno znanje pomoći da savladate razne životne teškoće - poručila je premijerka Jadranka Kosor učenicima OŠ "Fra Kajo Adžić" u Pleternici.

Premijerka Jadranka Kosor nazočila je obilježavanju Dana grada Pleternice gdje je otvorila 18 milijuna vrijednu novu školsku sportsku dvoranu.

- Moj vam je savjet da učite, to će biti ponajprije za vaše dobro jer će vam stečeno znanje pomoći da savladate razne životne teškoće - poručila je premijerka Jadranka Kosor učenicima OŠ "Fra Kajo Adžić" u Pleternici obraćajući im se na svečanosti otvaranja 18 milijuna vrijedne nove školske sportske dvorane. Njihovim nastavnicima i okupljenim Pleterničanima, koji su je pozdravili burnim pljeskom,  uputila je riječi nade za skori izlazak iz krize.

 - Nedavno smo objavili da gospodarstvo prvi put nakon šest tromjesečja bilježi rast, a sada vam iznosim i najnovije podatke po kojima je izvoz za devet mjeseci porastao 16 posto, a izvoz u SAD čak 45 posto, što su sve pokazatelji izlaska iz krize - rekla je J.Kosor te čestitala Pleterničanima Dan grada i uspješnu realizaciju niza projekata prošle godine.

Gradonačelnik Franjo Lucić naglasio je da je u prošloj godini realizirano 45 milijuna kuna investicija te je ujedno najavio nekoliko novih vrijednih 50 milijuna kuna. Tako u Pleternici počinje gradnja  gradnja knjižnice, mini elektrane, poduzetničke zone i uređenje višenamjenske kinodvorane.

Godišnje nagrade uručene su DVD-u Lakušija, Milanu Varešaku, Igoru Majetiću, Ivici Radoniću, nogometnim klubovima Kuzmica i Buk, Vinku Katiću i osnovnoškolcima koji su postigli rezultate na raznim natjecanjima.

Komentara 7

BI
Bisera
01:07 02.09.2011.

hvala, a novčani prilog, dijeci čokolada ,ženama kava, muškarcima bavarska piva bilo bi pošteno bog daj,.

DU
Deleted user
15:52 06.12.2010.

Dobro je vec sad pripremati djecu na ono sto ih ceka kad odrastu, a to je otplata dugova koje su ZNA SE tko zaduzio unapred deset generacija hrvatske djece. Puno ljepse je bilo biti pionir.

ZK
ZKaquila
09:03 07.12.2010.

Sačuvaj nas bože rasta koji J.Kosor spominje! Ako nam nastavi biti ovako dobro ukoro ćemo travu pasti. A ona i ovaj debil Lucić samo se bedasto smiju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije