Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREBRNE OLIMPIJKE

Kornelija i Ana dobile spomen-ploče i stale uz bok Mandži, Oli, Raketi i Veniju

Foto: Slavonski Brod
1/4
10.05.2021.
u 15:05

Ove dvije vrhunske sportašice postale su prve žene u muškom društvu spomen-ploča

Svojevrsna slavonskobrodska aleja sportskih velikana od ponedjeljka je bogatija za dva nova člana. Nakon Marija Mandžukića, Ivice Olića, Ivana Rakitića i Venija Loserta, koji su svaki na svoj način vezani za ovaj grad i županiju, brončane spomen-ploče na središnjem gradskom trgu Ivane Brlić-Mažuranić dobile su i srebrne olimpijke iz osamdesetih, rukometašica Ana Titlić i košarkašica Kornelija Kvesić.

Tako su ove dvije vrhunske sportašice postale prve žene u muškom društvu.

Na prigodnoj svečanosti Ana je kazala kako otkrivanje spomen-ploče s njezinim imenom za nju predstavlja iznimnu čast i jedno od najvećih priznanja, ali da to nije bio njen san.

- Moj san je bio otići na Olimpijske igre. Kada sam još bila mala, 1968. godine bila je olimpijska noć u Brodu i onda je Mladen Delić rekao - možda i među vama postoji budući olimpijac. Ja sam s pitala – zašto ne? Od onda sam sanjala olimpijsku medalju i, eto, san mi se ostvario. Bilo bi mi drago da zbog ove ploče neko dijete koje tu prođe isto jednog dana počne sanjati i boriti se za vrhunski rezultat – rekla je Ana Titlić, srebrna s Olimpijskih igara u Moskvi 1980. i zlatna sa Svjetskog prvenstva u Jugoslaviji 1973.

Košarkašicu Korneliju Kvesić, srebrnu s Olimpijskih igara u Seulu 1988., Svjetskog prvenstva u Kuala Lumpuru 1990. i Europskog prvenstva u Španjolskoj 1987. preplavile su emocije.

- Mislim da je ovo za svakog sportaša kruna karijere. Osvojila sam puno medalja i priznanja, ali nikada nisam bila tako sretna kao danas kada mi je priznanje odao moj grad – rekla je Kvesić i dodala:

- U današnje vrijeme moramo puno raditi na mlađim naraštajima, moramo svi dati velik dio sebe da djecu uvedemo u sport, da ih maknemo od računala i mobitela. Mislim da nam to treba biti poticaj, ne samo rezultati. Rezultati su nešto što dođe, ali ako odgojimo kvalitetne mlade ljude za budući život, onda smo postigli jako puno.

Podsjetimo, spomen ploču u Slavonskom Brodu prvi je dobio vratar hrvatske rukometne reprezentacije Venio Losert 2008. godine.

Venio je osvajač dvije zlatne olimpijske medalje – u Atlanti 1996. te u Ateni 2004. godine. Nakon njega su prije dvije godine na red došli nogometaši Mario Mandžukić, Ivica Olić i Ivan Rakitić. Njima je ovo priznanje odano 19. ožujka 2019. godine, u povodu osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Nikad nismo zaboravili odakle smo potekli. Uvijek ćemo se rado vraćati u svoj rodni grad i županiju, jer tu je ipak najljepše – poručili su tada Mandžukić i Olić.

 

Zašto svatko drugačije reagira na cjepivo? Evo što kažu stručnjaci.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije