Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Novo istraživanje otkrilo: Miš za računalo prljaviji je od zahoda, a rijetko tko ga čisti redovito

shutterstock
11.05.2021.
u 07:00

Rezultati su pokazali da je miš bio najprljaviji, jer je sadržavao 3.448 puta više bakterija od prosječne zahodske ručke.

Od početka pandemije, svi smo se trudili prati ruke, brisati površine i održavati higijenu. No, mnogi su zaboravili na jedno mjesto - radni stol. On je prljaviji nego što mislite, a novo istraživanje pokazalo je da su najprljavije stvari na njemu miš i podloga za miš, kako prenosi MindBodyGreen.

Za ovo novo istraživanje, tvrtka za osiguranje i popravak uređaja Cinch Home Services anketirala je gotovo 900 radnika kako bi saznala više o njihovoj rutini održavanja čistoće stola. Nakon prikupljanja uzoraka klica s različitih površina u kućnim uredima, poslali su ih u laboratorij na testiranje. Rezultati su pokazali da je miš bio najprljaviji, jer je sadržavao 3.448 puta više bakterija od prosječne zahodske ručke.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

Monitori i slušalice također su imali prilično veliki broj klica, ali ne toliko kao miš. Stoga su znanstvenici podsjetili da je važno očistiti sve u vašem uredu, najmanje jednom tjedno.

Čišćenje električnih uređaja izgleda malo drugačije od čišćenja uobičajenih tvrdih površina. Srećom, čišćenje miša ili dodirne podloge prilično je jednostavno. Prije nego što bilo što učinite, morat ćete isključiti miš ili računalo.

Ako ga samo želite brzo obrisati, upotrijebite vlažnu krpu. Ako ste u potrazi za nekim dezinfekcijskim postupkom, stručnjakinja za zeleno čišćenje Becky Rapinchuk preporučuje da na mekanu krpu ulijete malo izopropilnog alkohola i obrišete miš, a zatim pustite da se osuši.

Tu istu metodu možete koristiti s prirodnim čistačem, a za teško dostupna mjesta miša možete pokušati umočiti štapić za uši u sredstvo za čišćenje.

Pretvarala se da je muškarac i zavela najbolju prijateljicu: "Bilo mi je dosta da me zapostavlja kada ima partnera"

Komentara 1

PR
pravednik2
09:26 11.05.2021.

Mobitel je još opasniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije