Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJELA BOČICA

Ne znaju se posljedice: Talijanki pogreškom ubrizgali 6 doza cjepiva, smjestili ju na promatranje

Italy, Vaccines syringe preparation
Foto: Nick Zonna/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
1/3
10.05.2021.
u 14:46

Istraživanja o eventualnom predoziranju Pfizer-BioNTechovim cjepivom zaustavila su se na četirima dozama ubrizganim istodobno

Mlada Talijanka je u nedjelju pogreškom primila šest doza Pfizer-BioNTechova cjepiva protiv covida-19, smještena je na promatranje u bolnici u Toscani i dobro je, objavila je u ponedjeljak agencija AGI.

Medicinska sestra koja ju je cijepila prevarila se, pa je umjesto jedne doze 23-godišnjoj liječnici stažistici ubrizgala čitavu bočicu koja sadrži šest doza, navodi isti izvor.

Kako navodi AGI, istraživanja o eventualnom predoziranju Pfizer-BioNTechovim cjepivom zaustavila su se na četirima dozama ubrizganim istodobno, pa ovakav slučaj sa šest doza još nije opisan u medicinskoj literaturi.

 

Zašto svatko drugačije reagira na cjepivo? Evo što kažu stručnjaci.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
15:33 10.05.2021.

Ma ne bu joj niš... Osim kaj bu po noći svijetlila! Ali tak bu bar ušparala na računu za struju!

DU
Duslikr
15:15 10.05.2021.

Neki bi rado da mogu dobiti 6u1, al im ne daju.

SI
sisavac
14:58 10.05.2021.

znači da je cjepivo bezopasno, ako primiš 4,6 šuseva, tebi ništa... u pozadini smijeh virusa... koje još nitko otkrio nije. znamo da su tu, ali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije