Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovci poručili:

'Kalmeta + Peroš = simbol političke korupcije'

Zadar
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/4
24.11.2013.
u 15:08

U trenutku kada je nagradu grada trebalo uručiti i Renati Peroš, ravnateljici Narodnog muzeja, zadarski SDP-ovci digli su se sa sjedala sa transparentom na kojem je opisalo "Kalmeta + Peroš = politička korupcija".

Grad Zadar svečanom je sjednicom obilježio Dan grada i blagdan zadarskog zaštitnika Svetog Krševana.

U trenutku kada je nagradu grada trebalo uručiti i Renati Peroš, ravnateljici Narodnog muzeja, zadarski SDP-ovci digli su se sa sjedala sa transparentom na kojem je opisalo "Kalmeta + Peroš = politička korupcija". Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja je 2001. godine prebjegla s nezavisne liste HDZ-u i tada omogućila Božidaru Kalmeti novi gradonačelnički mandat.

Božidar Kalmeta je to komentirao tvrdnjom da takav postupak više govori o  autorima nego o onima o kojima su pisali. Predsjednica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac je postupak SDP-a obrazložila tvrdnjom da je mladim ljudima u Zadru bitno poslati jasnu poruku da one koji nemaju morala i koji sudjeluju u političkoj korupciji treba osuditi, a ne ih zbrinjavati u gradskim tvrtkama i još im davati priznanja.  Josip Kolanović i Roman Segarić primili su priznanje za životno djelo grada Zadra.

>>Kalmeta: Mijat Stanić nebitan je u ovoj priči

Komentara 3

LA
laptop
15:46 24.11.2013.

Mladim ljudima u Zadru i u Hrvatskoj treba ostaviti poruku da im ova Vlada nikada nece omoguciti zaposlenje a kamoli bolji zivot i prosperitet.

AM
ameris
21:01 24.11.2013.

SDP j u n a č i n e ! Od svih afera s kriminalom preko milijardu kuna kod kojih se na svim marginama spominje ime bivšeg ministra,...SDP ovcima najviše smeta njihova taština i prebjeg jedne žene u drugu partijuju !? Pametnome dosta.

RI
Rizlman
18:47 24.11.2013.

2001. godine od 27 mogućih, HDZ je osvojio 13 mandata, nezavisna lista Stanislava Antića kojoj je pripadala i Renata Peroš 10 mandata, a SDP 4 mandata. Pitanje je otkud pravo SDP-u s 4 mandata držati lekcije HDZ-u s 13 mandata?ta? Koalicija Antića i SDP-a u tom slučaju bila bi neprincipijelna i nedemokratska, a kome to nije jasno nek pogleda malo situaciju u Njemačkoj i što to znači kad relativan pobjednik s toliko mandata ima protiv sebe tri lijeve stranke a kojima ne pada na pamet stvoriti koaliciju koja bi čak programski bila principijelnija. Ali polako, to su europski standardi koji će ovdje doći, samo treba vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije