Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
budite oprezni

Izdano upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena s tučom za jedan dio Hrvatske

Nevrijeme protutnjalo Zagrebom
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/4
23.07.2022.
u 16:11

Moguća su jače izražena olujna nevremena praćena tučom većeg promjera te olujnim pa i orkanskim vjetrom uz moguće velike štete, upozoravaju meteorolozi

Vrhunac je toplinskog vala, a temperature se penju do 40 stupnjeva. Ponegdje je mogući i koji stupanj više.

No, kako upozoravaju iz DHMZ-a danas kasno poslijepodne te osobito navečer, u noći na nedjelju te nedjelju prijepodne na sjeveru Hrvatske, osobito Međimurje, Hrvatsko zagorje, Prigorje i Podravina zbog premještanja oslabljene hladne fronte sjevernije od Hrvatske te prodora nešto vlažnijeg i svježijeg zraka na vrlo zagrijani zrak i podlogu, atmosfera će lokalno vrlo naglo i burno reagirati pa su moguća jače izražena olujna nevremena praćena tučom većeg promjera te olujnim pa i orkanskim vjetrom uz moguće velike štete. 

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", poručuju iz DHMZ-a.

Što se tiče prognoze za nedjelju, na Jadranu će prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti nestabilnije i osobito u prvom dijelu dana lokalno uz pljuskove i grmljavinu, većinom u sjevernim krajevima. Vjetar slab i umjeren sjeverni, sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni, a duž obale danju umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna u većini krajeva između 30 i 35 °C, no gdjegod na Jadranu te osobito u unutrašnjosti Dalmacije malo viša.

Video: Vrhunac toplinskog vala

Ključne riječi

Komentara 3

ST
sttipe
14:07 24.07.2022.

Osiguranje pomaže samo za platit ga i izgubit novce. Kad osiguranje nešto triba platit, e onda uvik nešto je... A ne plaćaju rado, i di god mogu, gledaju ne platiti.. Ono šta misliš poklonit osiguranju, ubaci u kasicu prasicu!! Viruj, bolje ćeš proć.

DB
dubravko.barilar
20:46 23.07.2022.

Hvala na obavijesti koja je beskorisna budući nam ne možete ili nećete pomoći,jer je tako navodno rekla struka da rakete protiv tučonosnih oblaka ne pomažu.Samo osiguranje pomaže kod vas stručnjaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije