Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stop diskriminaciji

Izbjegli Srbi J. Kosor: I dalje nas tretiraju kao građane drugog reda

jadranka kosor (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL, arhiva
04.08.2011.
u 14:02

Predstavnici izbjegličkih udruga Srba iz Hrvatske u otvorenom pismu predsjednici i potpredsjedniku hrvatske Vlade Jadranki Kosor i Slobodanu Uzelcu

Predstavnici izbjegličkih udruga Srba iz Hrvatske u otvorenom pismu, upućenom predsjednici i potpredsjedniku hrvatske Vlade Jadranki Kosor i Slobodanu Uzelcu koje su danas predali u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, izrazili su, među ostalim, žaljenje što Hrvatski sabor nije prihvatio deklaraciju o poštovanju ljudskih prava prognanih Srba, donosi HRT.

Glavni njihov zahtjev jest da se prekine s diskriminacijom

– Srbi u Hrvatskoj i dalje se tretiraju kao građani drugog reda – rekao je predstavnik Koalicije udruga izbjeglih Srba Miodrag Linta nakon predaje pisma. Linta  navodi kako hrvatska Vlada ne pokazuje političku volju da se pronađe sveobuhvatno i trajno rješenje problema izbjeglih.

U pismu se navode zahtjevi Srba izbjeglih iz Hrvatske koji se uglavnom tiču imovinskih pitanja, ekshumacije i identifikacije nestalih te suđenja za ratne zločine, koje, prema njihovu mišljenju, hrvatska Vlada treba riješiti prije ulaska zemlje u Europsku uniju.

Zahtjevi izbjeglih Srba, tvrdi Linta,  nisu usmjereni protiv Hrvatske, a velika većina prognanih Srba podupire potpisivanje ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji pod uvjetom da se na sveobuhvatan i pravedan način riješe njihovi problemi.

 

Ključne riječi

Komentara 148

ST
steve
00:07 05.08.2011.

A kako su nas oni tretirali prije rata u jugi , kada su vladali hrvatskom, a bili manjina. Zar su to vec zaboravili ili se ne sjecaju kao da su zivjeli na drugoj planeti, a sada jos i prijete ultimatomom.

DU
Deleted user
04:35 05.08.2011.

Svi Srbi koji nisu digli oruzje na svoju Domovinu Hrvatsku obavezno trebaju uzivati sva prava i privilegije kao svaki gradjanin Hrvatske. Ja licno im zelim sve dobro!!!

OB
-obrisani-
15:01 04.08.2011.

SRBI koda mi neznamo d aste vi SANADERA htjeli UPUCATI pa se Sanader sakrio u Austriju,hehehehheheheheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije