Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup Košić:

'Rodna ideologija želi se uvući u naše zakone Istanbulskom konvencijom'

Vlado Košić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
09.03.2018.
u 14:48

U slaboj koaliciji koja je trenutno na vlasti zagovara ju više članova nego što ju osporava

„To što se danas događa nije dobro. Rodna ideologija želi se uvući u naše zakone s Istanbulskom konvencijom, a u toj slaboj koaliciji koja je trenutno na vlasti zagovara ju više članova nego što ju osporava.

Time će se dovesti Hrvatsku u jednu strašnu poziciju i u jedan sustav samouništenja." - rekao je, između ostaloga, sisački biskup Vlado Košić u Sisku na predstavljanju knjige “Svjedočanstva glinskih logoraša” Ivana Lipaka, bivšega logoraša kninskog logora i predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora ogranka Sisačko-moslavačke županije.

"Nije dosta što se laž prihvaća za istinu, što se ne procesuira one koji uzimaju tuđe, uzimaju od radnika, sad se još kvari mladež da se uništi moral. Tu će Crkva jasno i glasno protestirati, a nije Crkva samo skup biskupa nego to su svećenici i svaki vjernik. To treba jasno reći i ne dopustiti da se dogoditi ratifikacija te štetne i dalekosežno opasne teorije“ - dodao je biskup na temu Istanbulske konvencije.

U svojem obraćanju prisutnima dotakao se i pitanje ratne odštete, a o kojoj se govori i u knjizi. 

Pitanje ratne odštete je pitanje pravednosti. Sisačka biskupija je pri kraju izrade projekta za gradnju srušene župne crkve Sv. Nikole u Hrvatskoj Kostajnici. I sada vas ja pitam kome da mi ispostavimo račun za tu crkvu koja će koštati minimalno 10 milijuna kuna? Može li Sisačka biskupija to podnijeti, Republika Hrvatska ili je najbolje poslati taj račun u Beograd koji ju je i srušio? Ratna odšteta je ogromno i važno pitanje o kojem se na žalost ne govori i ne želi govoriti, kao što je i pitanje nestalih“ - rekao je biskup Košić.

Komentara 39

LU
lunar777
15:09 09.03.2018.

Da nije riječ o rodnoj ideologiji ne bi tako gurali taj pravnoobvezujući zakon za sve koji ga ratificiraju...

DU
Deleted user
15:07 09.03.2018.

Jesenti milu bigulicu, kao običan čovjek iz puka jako sam znatiželjan, a vjerujem da je i velika većina tzv. običnih ljudi željna doznati ključnu stvar. Naime, je li tko iz EU-a dao hrvatskoj Vladi neoborivo i neopozivo jamstvo da će, nakon što Sabor ratificira tu toliko razvikanu konvenciju, Hrvatskom poteći med i mlijeko, i to u potocima? A da se i ne govori o silnim drugim "benefitima" koji bi nakon IK-ove ratifikacije zauzvrat trebali zapljusnuti Lijepu Našu od Savskog Marofa do Tovarnika te od Prevlake do Dunava. Dok nam to crno na bijelo ne zajmče dični bruxelleski dečki na čelu s onim, najblaže rečeno, kontroverznim Ivekom Klaudijem Junckerom, našim vođama, učiteljima i usrećiteljima najbolje bi bilo ne upuštati se ni u što da opet, po tko zna koji put, ne bismo obrali bostan. Zamisli za*eb: mi potpišemo IK, a kad tamo od meda i mlijeka ni "m". Ne mogu si zamisliti takav scenarij. Ako se već prodajemo, trebamo se prodati što skuplje, kaj ne?

DU
Deleted user
22:57 09.03.2018.

Ispravno rezoniranje oca Biskupa. Ta lakrdija se ne smije dogoditi bez referenduma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije