Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podmukli zločin

Isplanirao likvidaciju oca da bi se dočepao milijun eura

policija bih
Foto: Screenshot YouTube
1/2
27.01.2014.
u 11:45

Naručio ubojstvo od svog najboljeg prijatelja i bivšeg školskog kolege Danijela Dujića kojem je obećao da će “bolje živjeti nakon likvidacije”

Još se prepričava ubojstvo ugostitelja Radovana Stijakovića (49) iz Kočićeva pokraj Gradiške, kojega je na podmukao način dao likvidirati njegov sin Robert (26), uz pomoć prijatelja i vršnjaka Danijela Dujića (26), a sve kako bi se dočepao očeve imovine koja se procjenjuje na oko milijun eura. U iskazu, koji je u nazočnosti odvjetnika dao inspektorima, Robert se “pravdao” da ga je otac maltretirao, da ga nije poštovao, da mu nije davao novac zbog čega je i došao na ideju o likvidaciji. Međutim, ta priča baš i ne drži vodu jer pokojni Radovan tek nije dopuštao sinu da troši sve što je on godinama mukotrpno stjecao u Stuttgartu u Njemačkoj i uporno ga tjerao da sam zarađuje za život.

Osmislio zločin

– Robert je detaljno osmislio i isplanirao zločin, a onda je počeo vrbovati i poticati na zločin Dujića, podrijetlom iz Sanskog Mosta, koji bi povremeno nadničario na Radovanovu imanju. Inače, njih su dvojica zajedno išla i u školu te se intenzivno družila. Na kraju ga je uvjerio pričom da će poslije očeve smrti naslijediti dosta novca i kako će ga za to dobro platiti. Na kraju sve je ostalo na dogovoru. Dujić nije dobio nikakav novac i imao je samo obećanje da će poslije “obojica bolje živjeti” – kažu iz policije.

Istragom je utvrđeno da je Robert autom dovezao naoružanog Dujića do svoje kuće, a da ne bi bio sumnjiv, sebi je za tu kobnu srijedu navečer, ali i za iduće jutro osigurao alibi. Nakon što je dovezao ubojicu, s trudnom suprugom otišao je na slavu k puncu i punici. Za to vrijeme Dujić je sa zadnje strane prišao imanju, preskočio ogradu i prišuljao se zadnjem prozoru kraj kojega je žrtva sjedila za računalom.

Glumio unesrećenoga

– Robert je znao koji dio dvorišta nije pod videonadzorom i reflektorima pa je objasnio Dujiću kako neopaženo prići kući. Došao je na metar od prozora, a onda je sleđa u Radovana ispalio rafal. Ispucao je ukupno deset metaka, od čega je ih devet pogodilo žrtvu. Te večeri osumnjičenici su se sreli negdje oko 23.30 sati i Dujić je samo glavom klimnuo Robertu pokazujući mu da je posao obavljen. Poslije toga, Robert je posve mirno nastavio jesti i piti, a oko dva ujutro sa suprugom je otišao kući i bezbrižno legao spavati. Da ne bi bio sumnjiv, s drugim prijateljem dogovorio je da mu ujutro dođe pomoći sa slaganjem drva i na kraju je njega pustio da otkrije tijelo, a onda je počeo plakati i glumiti, a na što bi mu mogli pozavidjeti i profesionalci, unesrećenog sina, jecajući i govoreći da se “nada kako će kamere otkriti tko je ubojica – kažu užasnuti susjedi.

Osumnjičenici su nekoliko dana prije isprobavali automatsku pušku na jednoj livadi u Kočićevu, gdje su i pronađene čahure. Inače, kako se moglo čuti, sporna puška pripadala je ubijenom Radovanu, koji je imao više ilegalnog oružja, a koje je svojedobno dao sinu sakriti u jednom kanalu, odnosno u betonskom propustu nedaleko od imanja. Naime, otac je bio jako oprezan jer je ljudima posuđivao novac uz kamatu. Susjedi govore i da je otkriće zločinaca bio toliki šok za čitavu obitelj Stijaković da je nekolicini rođaka pozlilo pa je morala reagirati i hitna pomoć.

Komentara 5

RT
Rollo.Tomasi
13:10 27.01.2014.

40 godinica... Nadam se da mu neće odobriti raniji otpust. Tako da taman sa 65 konačno počne raditi. Do smrti.

Avatar tigarbbb
tigarbbb
14:08 27.01.2014.

Kočićevo Kočićevo je naseljeno mjesto u sastavu općine Bosanska Gradiška, Republika Srpska, BiH.

JU
jujo
13:16 27.01.2014.

Toga gada treba odmah likvidirati. U zatvoru je samo na porezu naroda i ljepo zivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije