Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alen Kukurić (28)

Niječe da je u stanu rukama i nogama na smrt izudarao oca

Suđenje, ilustracija
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
30.10.2013.
u 15:26

I dok tužiteljstvo tvrdi da je Alen Kukurić namjerno ubio oca, njegova obrana tvrdi da se nije radilo o ubojstvu već o spletu nesretnih okolnosti.

- Nisam kriv - kazao je Alen Kukurić (29) kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog ubojstva oca Rade. Prema optužnici, mladić se tereti da se lani u noći na 20. prosinca s ocem prvo posvađao, da bi ga potom brutalno pretukao, izudaravši ga po glavi i tijelu. Rade Kukurić preminuo je uslijed traumatskog krvarenja u mozak.

I dok tužiteljstvo tvrdi da je Alen Kukurić namjerno ubio oca, njegova obrana tvrdi da se nije radilo o ubojstvu već o spletu nesretnih okolnosti. Njih su dvojica živjeli sami u stanu, očevidaca nije bilo, a što se točno te noći dogodilo u stanu, sudsko vijeće pokušat će rekonstruirati uz pomoć vještaka te socijalnih radnika i liječnika koji su bili uključeni u život oca i sina. Naime, Rade Kukurić je svojevremeno bio optužen za ubojstvo Alenove majke, no ne zna se je li bio pravomoćno optužen. Mladić je živio s ocem sve te godine, a zbog teških životnih uvjeta, mlađi Kukurić je jedno vrijeme živio u centru za nezbrinutu djecu. Forenzička psihijatrica mladića je opisala kao osobu čija je struktura ličnosti oštećena.

- Emocionalno je nezreo i ima snižen prag tolerancije. Uopće ne poštuje socijalne norme, a sve to jače dolazi do izražaja kada je pod utjecajem alkohola - kazala je vještakinja. Što se tiče ozljeda koje je imao Rade Kukurić, sudsko medicinski vještak kazao je da je Kukurić većinu tih ozljeda zadobio u noći ubojstva, no postoji mogućnost da mu nisu sve nanijete udarcima, pa su tako, po vještaku, one na koljenima i čelu mogle nastati uslijed pada.

>>Nožem napao oca i lakše ga ozlijedio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije