Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija na korčuli

Maloljetnik ubio oca pa rekao policiji: Nitko mi neće tući mater!

korčula, kuća, ubojstvo
Grgo Jelavić/PIXSELL
18.01.2012.
u 10:25

Mladić je policiji prigovorio da nisu učinili ništa da majku, mlađeg brata i njega zaštite od nasilna oca koji ih je pijan kontinuirano premlaćivao

Sedamnaestogodišnji mladić u utorak navečer usmrtio je svog 44-godišnjeg oca Ozrena M. u malom mjestu Žrnovo na otoku Korčuli. Krvava obiteljska drama počela je oko 23 sata kada je navodno jako pijani Ozren M. pokušao fizički nasrnuti na svoju suprugu.

Preminuo u ambulanti

Njihov stariji, maloljetni sin nije mnogo razmišljao nego je stao u njezinu obranu pa je, neslužbeno doznajemo, zgrabio nož i zabio ga ocu u prsa. Ozrenu M. više nije bilo pomoći. Obitelj je iste sekunde nazvala Hitnu pomoć, a Ozren M. prevezen je u Dom zdravlja na Korčuli. Iako se pokušao organizirati njegov prijevoz helikopterom u splitsku bolnicu, u zadnji se trenutak stalo jer je Ozren M. u međuvremenu, oko 23.30 sati, preminuo od dobivene ozljede.

Hitna je pomoć, prema proceduri, kontaktirala policiju koja je brzo stigla na mjesto događaja. Ondje ih je čekao i sedamnaestogodišnji mladić. Njega je majka, odmah nakon što je teško ranio oca, poslala do prvog susjeda da bi im pokušao pomoći. Prema pričanju očevica, mladić je policijskim inspektorima rekao da je na oca nasrnuo jer: “Nitko neće tući njegovu mater”.

Također, policiji je prigovorio, pričaju upućeni, da ih je zbog očevih čestih pijanih i agresivnih ispada prema majci, njegovom mlađem bratu i njemu, zadnjih mjeseci zvao nekoliko puta, ali da policija nikada ništa nije učinila da ih zaštiti od očevih šaka.

“Sustav je zakazao”, tako se danas komentirao tragičan događaj u mjestu. Mještani kažu i da je Ozren M. bio u tretmanu lokalnog Centra za socijalnu skrb jer je vrlo često bio pijan. Njegovog sina, koji mu je presudio, opisuju kao problematičnog dečka što je, dodaju pomirljivo, razumljivo s obzirom na loše obiteljske odnose u kojima je odrastao.

Odustao od škole

Od srednje je škole u Splitu, a kasnije u Veloj Luci odustao, a neko vrijeme, pričaju njegovi poznanici, obavljao je fizičke poslove kako bi nešto zaradio. Lokalni stanovnici kažu da, koliko im je poznato, mladić nema problema ni s kakvom ovisnošću. Ozren M. bio je zaposlen u Hrvatskim autocestama, točnije radio je na održavanju cesta u županiji. Njegovoj supruzi je ovo drugi brak. Prvog supruga i njihovo navodno troje 
djece napustila je zbog teških životnih okolnosti, a sreću je potražila s Ozrenom M. u susjednom Žrnovu s kojim je dobila još dva dječaka. S vremenom je, međutim, pričaju upućeni, shvatila kako je i ovog puta pogriješila u izboru partnera. Kriminalistička istraga još traje.

Komentara 38

OB
-obrisani-
11:27 18.01.2012.

nema goreg od ovog dok sin ubije oca-razlozi mogu biti razliciti, ali ni jedan nije razlog da se ubije, unistio si je zivot sebi na ovome svijetu a oca poslao na drugi svijet

IB
istina_boli
12:19 18.01.2012.

Kakav odgoj , takvi i rezultati. Ako je kadar ukokat vlastita oca, sto je tek kadar da uradi drugome?

BO
boston
13:45 18.01.2012.

Danasnji roditelji nemogu kontrolirati djecu, na ciji odgoj utjecu tek 30%. Drustvo, ulica, internet, prijatelji, i ostali cimbenici odgajaju djecu takoder...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije