Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbio je biti evakuiran iz Kijeva

Rusi skoro likvidirali Zelenskog na početku rata? Iscurili detalji napada

Volodomir Zelenski
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
29.04.2022.
u 09:40

Zelenski i njegovi suradnici dobili su pancirke i jurišne puške, ali nisu svi znali kako ih koristiti.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odbio je biti evakuiran iz Kijeva čak i kada su ruski atentatori na početku invazije, 24. veljače, pokušavali dva puta upasti u zgradu u kojoj je boravio, navodi se u izvještaju u časopisu Time. Predsjednikov savjetnik Oleksij Arestovič rekao je da je predsjednik pozvan da ode u zaštićeni objekt udaljen od glavnog grada, jer su ga savjetnici upozorili da je kompleks u opasnosti od snajperske vatre i granata.

Zelenski i njegovi suradnici dobili su pancirke i jurišne puške, ali nisu svi znali kako ih koristiti. "Bila je to apsolutna ludnica. Automatika za sve. Mjesto je bilo širom otvoreno. Nismo imali čak ni betonske blokove da zatvorimo ulicu", rekao je gospodin Arestovič, piše Sky News.

Također je otkrio da su supruga i djeca Zelenskog još uvijek bili u kompleksu kada su Rusi dvaput pokušali upasti u zgradu 24. veljače. Predsjednik je odbio otići, iako je njegova obitelj odvedena na sigurnije mjesto. Druge večeri je vani snimio video kako bi pokazao svojim ljudima da je još uvijek u Kijevu. Arestovič je također rekao da je Zelenski otputovao na crtu bojišnice početkom ožujka, uzevši samo mali sigurnosni tim.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Gazprom ispunio prijetnju: Prekinuli smo isporuku plina Bugarskoj i Poljskoj

Komentara 19

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
10:12 29.04.2022.

U naslovu piše iscurili detalji, a o detaljima niti slova. Takav novinar i ja mogu biti samo da za klik radim i zaradim plaću.

Avatar comandante
comandante
10:32 29.04.2022.

hahahah..opet exluziva, haha..skoro likvidaran znači..metak ga okrznuo, bomba e nije aktivirala, avion je fulao....?

Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:25 29.04.2022.

Pravi heroj i predsjednik a ne kao ovaj sa Pantovčaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije