Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNA PROPAGANDA

Ruski voditelji: 'U slučaju nuklearnog rata, mi idemo u raj. Rusi su pravednička strana'

Foto: Screenshot
1/2
28.04.2022.
u 13:48

Voditeljica Olga Skabeeva opisala je sumit kao znak da je "to uistinu Treći svjetski rat, te da to nije više specijalna operacija s 40 zemalja protiv nas. Proglasili su rat".

Ruski mediji su od početka rata u Ukrajini huškački nastrojeni. Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio u srijedu da će "u slučaju intervencije bilo koje druge države, Rusija odgovoriti", ruski državni mediji su u svojem programu krenuli s istom retorikom.

Novinarka američkog portala Daily Beast Julia Davis, koja inače objavljuje na svojem Twitter profilu isječke najbizarnijih primjerima propagande, objavila je u srijedu video iz emisije u kojoj glavna urednica Russia Today Margarita Simonjan i voditelj Vladimir Solovjov tvrde da će i u slučaju nuklearnog rata ići u raj jer su Rusi pravednička i bogobojazna strana.

 

Solovjov se prvo žalio na odbijanje Zapada da posluša upozorenja Kremlja.

- Ako odluče podržati Ukrajinu — iako im je Sergej Lavrov (o.a. ruski ministar vanjskih poslova) rekao da bi to moglo dovesti do Trećeg svjetskog rata— ništa ih neće zaustaviti. Odlučili su igrati na veliko... Ovo su gadovi bez morala - kazao je.

- Osobno mislim da je najrealniji put Treći svjetski rat, poznavajući nas i našeg vođu Vladimira Vladimiroviča Putina, znajući kako stvari funkcioniraju, nemoguće je, nema šanse, da ćemo odustati - kazala je Margarita Simonjan, prenosi The Daily Beast.

Potom je kazala da ideja "da će sve završiti nuklearnim ratom, za mene, vjerojatnija od drugog ishoda. To je na moj užas, s jedne strane, ali s druge strane, uz razumijevanje da je to što jest".

- Ali mi ćemo otići u raj, dok će oni jednostavno umrijeti - kazao je ruski voditelj, a onda je Simonjan tješila publika riječima: - Svi ćemo jednog dana umrijeti.

VIDEO: Gazprom ispunio prijetnju: Prekinuli smo isporuku plina Bugarskoj i Poljskoj.

Kolektivni Hitler

Za vrijeme emisije '60 minuta' u utorak tema je bio susret više od 40 zemalja u američkog vojnoj bazi u Njemačkoj zbog pomoći Ukrajini.

- Što se upravo događa nije oko Ukrajine, već je oko budućnosti svjetskog poretka, koji nema mjesta za hegemoniju i gdje Rusija ne može biti izolirana - kazala je Vladimir Avatkov iz  Diplomatske akademije ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Voditeljica Olga Skabeeva opisala je sumit kao znak da je "to uistinu Treći svjetski rat, te da to nije više specijalna operacija s 40 zemalja protiv nas. Proglasili su rat".

Ništa manje žestok nije bio ruski politolog Mikhail Markelov.

- Predstavnici tih 40 zemalja su današnji kolektivni Hitler - ustvrdio je, piše The Daily Beast.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Vidović Krišto o Šimpragi, pa ustala i otišla: 'Ne poštuje činjenicu da je srpska vojska jedina vojska u 21. stoljeću koja je počinila genocid'

Komentara 10

JU
Jura1050
14:15 28.04.2022.

Ovo zvuči jako poznato ! Sličnu priču imaju i islamski teroristi koji tvrde da nakon njihove pogibije oni odlaze u raj u kojem ih pored mnoštva privilegija očekuje i 40 djevica koje su samo njima na raspolaganju . Možda i Rusima istu stvar uskoro obeća njihov ratohuškački patrijark .

FU
Fusnota
16:13 28.04.2022.

Hahaha Nebeski narod. Čini se da je Staljin jedini znao kako sa russima. Suđenje 4 min, gulag 20 godina.

LA
Latigo
10:34 29.04.2022.

Ruski bolesnici misle da će u raj nakon svih grozota koje su počinili u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije