Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELGIJSKA KUTIJA

I u Poljskoj mrtvi glasuju - više glasova nego listića

kaczynski
Reuters
25.06.2010.
u 16:14

Poljaci u Belgiji su na predsjedničkim izborima izveli jedinstven mađioničarski trik: s 3970 listića uspjeli su dati 4068 glasova. Iz kojeg je šešira izvučeno tih 98 glasova, još uvijek se istražuje

Poljski mediji događaj nazivaju „poljsko izborno čudo“, a radi o incidentu iz prvog kruga izvadrednih predsjedničkih izbora prošle nedjelje.

U izbornoj kutiji u veleposlanstvu u Bruxellesu našlo se 98 izbornih listića više nego što je izdano. Glasnogovornica tužilaštvu u Varšavi Monika Lewandowska potvrdila je da će incident ispitati istražni organi.

Prema infromaciji koju je objavilo Državno izborno povjernstvo Poljske na izbornom mjestu u veleposlanstvu u Bruxellesu izdano je 3970 izbornih listića, a iz urne izvađeno je 4068 glasova. U toj izbornoj komisiji pobjedio je kandidat vladajuće Građanske platforme, a drugi je bio predstavnik konzervativaca Jarosław Kaczyński. I rezultat cijelog provog kruga je bio identitičan poretku iz Bruxellesa tako će Poljaci 4. srpnja u drugom krugu za nasljednika poginulog predsjednika Lecha Kaczynskog birati između njegova brata blizanca Jarosława i presjednika parlamenta Bronisława Komorowskog.

Komentara 9

OB
-obrisani-
18:50 25.06.2010.

hahahahaha... \"HDZ - idemo dalje...\" obavezno pogledati: http://www.youtube.com/watch?v=YdtELWWTsrQ

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
18:51 25.06.2010.

. ..NISMO NITI ZNALI DA i u Poljskoj DEJSTVUJE HDZ(SSDS). ..KOMUNISTIČKA PARTIJICA HRVATSKE. ..

CE
cericzel
18:50 25.06.2010.

K\'o da su našu dijasporu pitali kak\' se to radi! :-D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije