Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaslužio sam!

I Ante Beljo u vojnim kvadratima: Vladin stan bio mi je premalen

\'21.01.2011., Zagreb - Stambeni objekti u Novackoj ulici 62 pod kucnim brojem A, B, C i D. Ulaz C.  Photo Tomislav Miletic/PIXSELL\'
Foto: \'Tomislav Miletic/PIXSELL\'
1/3
27.01.2011.
u 10:20

Stan površine 95,7 metara četvornih u Novačkoj ulici 62 b tržišne vrijednosti 1,4 milijuna kuna otkupio je za 30 do 40 tisuća maraka

Ante Beljo još je jedan u nizu onih koji su od MORH-a dobili vojni stan a da nisu sudjelovali u obrani zemlje. Barem ne u užem smislu te riječi. Bivši pomoćnik ministra informiranja (1991.), višegodišnji čelnik Matice iseljenika i u dva mandata HDZ-ov saborski zastupnik dobio je 2. listopada 1993. stan površine 95,7 četvornih metara u Novačkoj ulici 62 b u Zagrebu.

Veze s Gojkom Šuškom

Kaže da je stan zaslužio jer je “cijeli život radio u interesu stvaranja države, a poslije i u obrani Hrvatske”.

– Nije rat samo nošenje puške na fronti. Netko puške treba i nabaviti. Moja uloga bila je informirati domaću, a posebice svjetsku javnosti o stradanju Hrvatske i istini o agresiji – kaže Beljo.

U Beljinoj biografiji piše da je u Kanadu emigrirao 1968., a ondje je bio “aktivni sudionik društvenog života Hrvata i u kanadskim humanitarnim, prosvjetnim i kulturnim udrugama”. No, naš sugovornik koji ga dugo poznaje tvrdi da je Beljo “bio domar u nekom hrvatskom klubu u Kanadi” te da je sa Šuškom i “norvalskim” hrvatskim fratrima 1988. organizirao prvi posjet Franje Tuđmana Kanadi. U Hrvatsku se vratio početkom devedesetih, nakon što je, kako kaže, prodao kuću u Kanadi, gdje je do tada živio s obitelji. No, novcem od prodaje kuće nije kupio stan, nego je najprije kao pomoćnik ministra živio u Vladinu stanu u Ilici.

– Taj stan bio je vrlo malen, a nakon što su mi se iz Kanade vratili i supruga i djeca, tražio sam adekvatan smještaj. Ne znam tko je potpisao tu odluku – tvrdi Beljo.

Zaradio na prodaji

Iz dokumentacije koju posjedujemo proizlazi da mu je stan dodijelio pokojni ministar Gojko Šušak. Beljo je MORH-ov stan otkupio 7. kolovoza 1996. za, kako kaže, 30 do 40 tisuća maraka. Poslije, 26. travnja 2005., Beljo je taj stan i prodao. Iz kupoprodajnog ugovora koji posjedujemo jasno je da ga je kupac platio najmanje 116.500 švicarskih franaka jer je tolikom hipotekom opteretio taj stan. No, Beljo je sigurno zaradio mnogo više jer je tržišna vrijednost tog stana oko 1,4 milijuna kuna. Beljo kaže da se ne sjeća za koliko je stan prodao i da je tim novcem kupio kuću u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 319

OB
-obrisani-
10:37 27.01.2011.

27.01.2011. u 10:34h vidimškoj je napisao/la: A ja vidim Hrvatinu iz Dalmacije zove se Doktur Ivo Sanader!

OB
-obrisani-
12:15 27.01.2011.

Čak je i ovaj Beljooooooooo .....čopil 100 puta više imovine od Tita

OB
-obrisani-
11:05 27.01.2011.

Vrijednost imovine SDP-a je izražena u eurima???? -- --- Zašto nas forumaši sa Iblerovog trga ne obavijeste?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije