Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program

HTV ukida Hrvatsku uživo i od jeseni uvodi Pozitivnu Hrvatsku?

'27.02.2011. - Zagreb - Otvorenje ZagrebDox-a. Premijera dokumentarca o boksacu Zeljku Mavrovicu, Irokez.Andrea Zlatar i Maja Sever.  Photo: Martina Popovcic/PIXSELL'
'Martina Popovcic/PIXSELL'
27.06.2013.
u 22:00

Sanja Sarnavka: Radman mi je rekao da bi šefovi programa trebali redakciji HUŽ-a reći da prestane priloge raditi prema Indexu

Nakon devet godina i više od 2300 emitiranih emisija, emisiji Hrvatska uživo (HUŽ) prijeti gašenje. Od jeseni bi je zamijenila nova emisija zasad radnog naziva Pozitivna Hrvatska. Nju ne bi radila ekipa HUŽ-a. O tome se ne govori samo na HTV-u. Doznajemo da su, čuvši to isto, na proslavi Dana državnosti s prvim čovjekom HRT-a Goranom Radmanom o tome popričale i Sanja Sarnavka (B.a.b.e.) i Jelena Berković (GONG).

– Direktno sam Radmana pitala je li istina to o HUŽ-u. On je prilično uzrujano kazao da se ne petlja u program, no da bi bilo dobro da oni koji rade program kažu redakciji HUŽ-a da prestane ujutro čitati Index pa onda prema vijestima na Indexu raditi svoje priloge – potvrdila je Sarnavka, dodavši da je HUŽ jedan od najkvalitetnijih dijelova HTV-ova programa jer se u njemu radi profesionalno i bez senzacionalizma. J. Berković se pak nada da će nova programska shema HTV-a pokazati da se na HRT-u prepoznaju kvalitetni ljudi koji su sposobni za kvalitetno novinarstvo. Kada smo o svemu pitanja uputili Radmanu i čelnici HTV1 Gordani Mrđen, iz službe komunikacija u Radmanovo je ime uzvraćeno: \"Ne možemo službeno komentirati eventualne neformalne razgovore\", a urednica Mrđen poručila je da se intenzivno radi na HRT-ovoj jesenskoj shemi i dok ona ne bude gotova, izdvojenih komentara nema. – Službeno ništa ne znam. No ne vjerujem da bi bilo koje uredništvo ugasilo emisiju koja je prepoznata kao brend HTV-a, ima iznimno dobre ocjene nezavisnih istraživanja i potpuno ispunjava funkciju javne televizije. Naša je emisija uvijek otvorena svakom čovjeku i problemu – kaže Maja Sever iz HUŽ-a.

>> Hloverka prijetila novinarima u redakciji \"Hrvatske uživo\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije