Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ISPRAVLJANJE NELOGIČNOSTI'

Hrvatska liječnička komora: Tražimo hitno povećanje koeficijenata za liječnike

Zagreb: Konferencija za medije KoHOM-a i HLK-a o zakonu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
15.07.2022.
u 11:21

HLK  ponovno upozorava Vladu i ključne ljude hrvatske zdravstvene administracije na kontinuirani odlazak liječnika iz Hrvatske, što je konstantni problem za održivost hrvatskog zdravstva

Hrvatska liječnička komora traži od Vlade RH hitno ispravljanje nelogičnosti i nepravednosti u sustavu koeficijenata za pojedine skupine liječnika. Povećanje koeficijenata za liječnike je već bila tema na radnoj skupini u Ministarstvu zdravstva gdje su predstavnici HLK-a i HLS-a zatražili to povećanje, te je Komora očekivala da će, uz promjene koeficijenata za medicinske sestre, doći i do najavljenih promjena za dio liječnika.

HLK zahtijeva da Vlada izjednači koeficijente novih, usmjerenih specijalista s užim specijalistima koji su specijalizirali prema ranijim pravilnicima, da izjednači koeficijente liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s liječnicima u bolnicama te da podigne koeficijente najmlađim liječnicima, sukladno najnovijem povećanju koeficijenata za medicinske sestre na radnim mjestima i pozicijama 1. vrste, koje HLK pozdravlja.

“Uloga svih zdravstvenih radnika u zdravstvenom sustavu iznimno je važna i vrlo odgovorna. No, podsjećam Vladu da su upravo liječnici prema hrvatskim zakonima temeljni nositelji zdravstvene zaštite i da kao profesija snose najveću odgovornost za život i zdravlje ljudi. Ne možemo govoriti o reformi zdravstva u kojem liječnici, kao temeljni nositelji zdravstvene skrbi i ključni dionici svake reforme, već godinama čekaju nužne korekcije koeficijenata”, istaknuo je doc.dr.sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

HLK  ponovno upozorava Vladu i ključne ljude hrvatske zdravstvene administracije na kontinuirani odlazak liječnika iz Hrvatske, što je konstantni problem za održivost hrvatskog zdravstva. Zaobilaženje liječnika u izmjenama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama zasigurno neće pridonijeti cilju zadržavanja liječnika u Hrvatskoj.

>> VIDEO Sanader uz pomoć štaka stigao na sud, po treći put počinje suđenje za aferu Hypo


 

Komentara 3

ER
erro
12:30 15.07.2022.

HLK je kriminalna i zločinačka organizacija. Koliko ste ljudi upropastili sa covid cjepivima? a sve radi svojih pozicija...nitko da digne glas

Avatar mofo
mofo
12:26 15.07.2022.

Trazimo hitno da se lijecnici udostoje dolaziti na posao i ostajati na njemu od pocetka do kraja radnog vremena.... Kako bi to bilo..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije