Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vi ste za mene obitelj'

Hrabri tata pred prosvjednicima na trgu: 'Tatu za ministra'

22.10.2022.
u 13:27

Preopterećenost i nedostatak odgojitelja, neprimjereni prostori, ugroženost sigurnosti djece, neujednačene plaće, nepoštivanje standarda, neki su od brojnih razloga prosvjeda predškolskih sindikata i udruga.

Otac jednog dječaka obratio se okupljenima. 

"Imam veliku tremu da znate. Pričat ću vam iz srca. Ja sam tata i pozdravljam vas. Ja sam tata koji nije odustao kad je prvi puta predao zahtjev i dobio odbijenicu da nema mjesta. Zvao sam Sidro barem 50 puta. Dobili smo vrtić na drugom dijelu grada, ali je bilo teško. Tad sam prvi puta osjetio da se ja kao pojedinac moram boriti za njega jer nema tko drugi. Dijete je prošlo tri vrtića i tri prilagodbe. Pričao sam s razno-raznim ljudima i govorio sam im da ću upisati svoje dijete bez veze, te da ću se nakon toga boriti za drugu djecu i zaposlene u vrtićima'', rekao je tata.

''Moj doprinos je da pričam svima kako je. U sva tri vrtića, koje je moje dijete prošlo u svega dvije i pol godine koliko ima, su jako ljubazni ljudi i premalo prostora. Dođem po malog, odgajateljica presvlači jednog, na jednoj nozi drugo dijete, a na drugoj nozi treće. Moje dijete je u kutu i plače jer nema mede, a ja u panici'', ispričao je tata, dok ga je puni trg pozdravio snažnim pljeskom i uzvicima. 

Video: Pogledajte prosvjed zaposlenih u vrtićima

Istaknuo je da tko god misli da je to lak posao, nek ode i vidi kako je.

"Tatu za ministra", počeli su vikati prosvjednici.

"Ako ste napravili zakon koji je lijep na papiru, zašto nije proveden?", zapitao se.

Pratite OVDJE prosvjed odgojitelja

Video: Detalji užasa u Sisku


 
Ključne riječi

Komentara 8

AT
ATG
15:35 22.10.2022.

Neću dušu griješiti, ali je li tata nova politička zvijezda? Nešto kao Marin Miletić koji je brzo mjesto na prosvjedima zamijenio luksuzom saborskih klupa i nikakvom odgovornošću.

BA
Barba56
14:08 22.10.2022.

Pitajte Tetejca sto on misli o tom problemu .

SA
sasha68
16:28 22.10.2022.

realno to je problem u svim zemljama i nije nov, desetljećima u njemačkoj nema mjesta, stavljas djecu na upis dok je još u stomaku, a s druge strane svugdje tvrde da se rađa sve manje djece kako to??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije