Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na reforme

Holy: Građani mi svaki dan prijete zbog otpada

'09.12.2011., Zagreb - Mirela Holy, politicarka SDP-a.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
21.04.2012.
u 17:36

"Neki pojedinci su revoltirani time što mi 'ulazimo u njihove domove'", otkrila je ministrica zaštite okoliša i prirode

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy otkrila je u chatu za Dnevnik.hr kako joj građani zbog reforme sustava prikupljanja otpada svaki dan prijete.

- Ima dosta bijesnih pojedinaca među građanima koji su revoltirani time što mi 'ulazimo u njihove domove'. I koji već danas zovu, prijete telefonom, pokušavaju doći do mene i slično. Zbog toga smo na to upozorili i policiju a vjerojatno će se situacija dodatno zakomplicirati kako ćemo ići sa izmjenama pravilnika koji se tiču posebnih kategorija otpada jer tu postoje indicije da se događaju određene kriminalne radnje. I naravno da ćemo ugroziti i financijske interese određenih skupina. To sigurno neće proći bezbolno - otkrila je Holy.

Ministrica je također rekla kako će se kod prerađivanja Pravilnika o ambalažnom otpadu preuzeti jedan model koji se, kako kaže, pokazao dosta učinkovitim u praksi - austrijski. O visini povratne naknade u ovom je trenutku prerano govoriti, dodala je.

Komentara 84

SH
sherlock
20:01 21.04.2012.

ok,a što nam i vrijedi razvrstavat otpad kad to sve na jakuševcu ide na jednu hrpu.. meni su u obitelji razvrstavali uredno otpad sve ove godine, dok nismo vidjeli kak to zgleda na jakuševcu (dođe kamion, to sve pokupi i na istu hrpu iskipa). i koja je onda svrha ovoga?

JK
jurica.kovač
17:49 21.04.2012.

Ko bi ti takvoj i prijetio,a ako ti i prijete onda nije zbog smeća nego zbog vaših zapošljavanja podobnih jer nema veze vama jesu li osumnjičeni za korupciju

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
18:48 21.04.2012.

WTF? Morticia Addams?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije