Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hoće li se Thompson nakon ulaska u EU morati iseliti iz Hrvatske

Thompson
Davor Puklavec
16.10.2009.
u 17:57

Da bi bio potpuno siguran treba li do 2012. osigurati dom izvan granica Hrvatske, Marko Perković Thompson, kojem je ulazak u EU zabranjen na tri godine, vjerojatno će morati potražiti i “drugo mišljenje”.

Kad Hrvatska postane punopravna članica, hoće li se oni građani kojima je sada iz nekih razloga zabranjen ulazak u EU morati iz nje iseliti? Naoko bizarno, ali s pravnog stajališta zanimljivo pitanje, postavljeno je danas na sastanku Znanstvenog vijeća HAZU za mir i ljudska prava.

U redovima akademika, što su se okupili na temu “Hrvatska – EU – Lisabonski ugovor”, bilo je i nekoliko predstavnika Autohtone hrvatske stranke prava, koji su takvim pitanjima samo pojačali skepticizam što su ga izražavali pojedini članovi Akademije.

Da bi bio potpuno siguran treba li do 2012. osigurati dom izvan granica Hrvatske, Marko Perković Thompson, kojem je ulazak u EU zabranjen na tri godine, vjerojatno će morati potražiti i “drugo mišljenje”.

No prema onome što je na pitanje aktivista iz pravaške strane odgovorio profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu Siniša Rodin, Thompson bi se u principu mogao osloniti na činjenicu da je sloboda kretanja jedna od temeljnih sloboda na kojima počiva unutarnje uređenje EU.

Zemlje članice mogu tu slobodu ograničiti, ali samo kad se utvrdi da za to postoji javni interes. No institut javnog interesa ne smije se preekstenzivno tumačiti, kaže Siniša Rodin.

Ključne riječi

Komentara 100

LU
lukarak
18:23 16.10.2009.

Umjesto da se tog fasista marginalizira i ignorira u medijima, vi mu dajete ovakav prostor da se primitivna rulja (tj njegova publika) jos vise napaljuje.

WE
western01
19:59 16.10.2009.

...mene caca ucio kopati a stoje tebe ,sto mi brises ono sto volimm???

DU
Deleted user
18:21 16.10.2009.

A sta je s \' rvatckim herojem Glavasem? O sorry zaboravih da on ni u Hrvatcku ne szmije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije